Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

Δήμος Τριφυλίας: Ανακοπή και έφεση σε διαταγές πληρωμής

Την άσκηση ένδικων μέσων ανακοπής και έφεσης αποφάσισε χθες κατά πλειοψηφία η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας κατά αποφάσεων και διαταγών πληρωμής που έχουν εκδοθεί σε βάρος του Δήμου.
Στην πρώτη περίπτωση αποφασίστηκε η άσκηση ένδικων μέσων (ανακοπής) κατά των αριθ. 22/2019 και 23/2019 διαταγών πληρωμής του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας, ύψους 23.746 ευρώ και 55.725 ευρώ, για εργασίες προώθησης των απορριμμάτων με χωματουργικά μηχανήματα στην περιοχή Αλιμάκι την περίοδο του 2018. Οι εργασίες αυτές είχαν γίνει μετά από προφορική εντολή του αντιδημάρχου Γιώργου Τσακανίκα υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας.
Βέβαια η συγκεκριμένη υπόθεση δεν είναι η πρώτη φορά που συζητείται στην Οικονομική Επιτροπή, καθώς είχε συζητηθεί και πάλι τον Ιούλιο, όπου κατά πλειοψηφία είχε παρθεί η απόφαση να μην γίνει άσκηση ένδικων μέσων. Χθες συζητήθηκε και πάλι το θέμα με νέα

σύνθεση της Οικονομικής Επιτροπής και με τη νέα δημοτική αρχή, όπου αποφασίστηκε η άσκηση ένδικων μέσων.
Κατά της άσκησης ανακοπής τάχθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Τσίγγανος και Γιάννης Μερκούρης, τονίζοντας ότι εργασίες έγιναν και οι βεβαιώσεις του τότε αντιδημάρχου είναι αληθείς.
Επίσης αποφασίστηκε η άσκηση έφεσης κατά της αριθ. 60/2019 απόφασης Ειρηνοδικείου Κυπαρισσίας, η οποία αφορά αμοιβή δικηγόρου που είχε ασχοληθεί με υποθέσεις που αφορούσαν οικονομικές αξιώσεις κατά του δήμου. Η αρχική αμοιβή ανερχόταν στο ποσό των 4.000 ευρώ περίπου, που είχε προκύψει και με βάση αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής. Ομως δεν μπορούσε να γίνει η πληρωμή καθώς η οικονομική υπηρεσία του δήμου ζήτησε και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς οι αμοιβές υπερέβαιναν τις καθορισμένες τιμές. Πλέον ο δικηγόρος μετά την άρνηση πληρωμής του προχώρησε στον καθορισμό του ύψους της αμοιβής του με βάση την αξία του αντικειμένου της δίκης, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία. Ετσι η αμοιβή του έφτασε στο ποσό των 16.504 ευρώ και η αγωγή του έγινε δεκτή από το Ειρηνοδικείο Κυπαρισσίας. Κατά αυτής της απόφασης αποφασίστηκε να ασκηθεί έφεση, μια απόφαση που πάρθηκε κατά πλειοψηφία, μειοψηφούντων των Παναγιώτη Τσίγγανου και Γιάννη Μερκούρη. Κ.Μπ. eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα