Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Κορονοϊός Ελλάδα: 99 νέα κρούσματα, 1613 συνολικά - 59 νεκροί

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, ανέφερε ότι υπάρχουν 99 νέα κρούσματα και συνολικά 1613, ενώ οι νεκροί στη χώρα μας είναι 59.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι σε όλο τον κόσμο καταγράφονται πάνω από 1.040.000 κρούσματα, πάνω 55.000 από έχουν πεθάνει, ενώ έχουν 122.000 αναρρώσει από τον κορονοϊό. Στις ΗΠΑ είναι 6198 οι νεκροί, ενώ στην Ιταλία 13.155.
Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον Σωτήρη Τσιόδρα για τον κορονοϊό, υπάρχουν 119 κρούσματα στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος», ενώ τα 315 είναι από ταξίδια στο εξωτερικό.
Συνολικά 82 είναι οι διασωληνωμένοι, εκ των οποίων οι 23 είναι γυναίκες. 11 εξήλθαν από ΜΕΘ.
Στη συνέχεια, ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στα ζωα συντροφιάς: Μελέτη έδειξε παρουσία ιου σε μια γάτα βέλγιο, αλλά και 2 σκύλους στο Χονγκ Κονγκ. Καμία από τις μολυσμένες γάτες δεν είχε συμπτώματα. Δεν υπάρχει πιθανότητα να έχουν σημαντικό ρόλο στη

μετάδοση της νόσου σε ανθρώπους.
Ευχαριστίες προς το προσωπικό του ΕΚΑΒ, γιατρούς, νοσηλευτές και διασώστες που φροντίζουν εκτός των άλλων περιστατικών φροντίζουν και τους ανθρώπους από κορονοϊό. Ευχαρίστησε επίσης τους γιατρούς των ΜΕΘ, που έχουμε θετικά αποτελέσματα.
Χαραδαλιάς: Απαιτείται συνεργασία από όλους, η συντριπτική πλειοψηφία του κοινού το αντιλαμβάνεται
Όσον αφορά τη δομή στη Ριτσώνα, συνεχίστηκε η ιχνηλάτηση, 22 δείγματα ήταν αρνητικά.Για το πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» οριστικοποιήσαμε το σχέδιο για εκκένωση και μεταφορά επιβατών.
Για το πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» οριστικοποιήσαμε το σχέδιο για εκκένωση και μεταφορά επιβατών. 121 θετικοί επιβάτες, 261 αρνητικοί.
Οι επιβάτες που παραμένουν στο πλοίο είναι διαφόρων υπηκοοτήτων. Η συντριπτική πλειοψηφία των θετικών είναι ασυμπτωματικοί.
Ανακοίνωσε επίσης περιορισμό της κίνησης πολιτών σε 2 περιοχές στην παραλιακή της Πάτρας, ο οποίος ισχύει από αύριο για 14 ημέρες.
Επίσης, στο Βόλο περιορίζεται η κίνηση σε πεζόδρομο καθ' όλο του μήκος του πάρκου του Αγίου Κωνσταντίνου. Ξεκινά από Δευτέρα, από 12 το μεσημέρι μέχρι 8 το πρωί – κλειστά το Σαββατοκύριακο.
Κοτσιόπουλος: Πρόσβαση στους ιατρούς της πρωτοβάθμιας φροντίδας
5 κέντρα στην Αττική θα λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο, όλη την εβδομάδα. Πρόσβαση σε ιατρούς και διαγνωστικές εξετάσεις, παραπομπή σε νοσοκομείο αναφοράς αν κριθεί αναγκαίο, παρακολούθηση κατ'οίκον για όσους επιστρέψουν στο σπίτι τους και είναι θετικοί στον ιό.
Γιατροί των κέντρων θα μπορούν να επισκέπτονται κατ' οίκον τους ασθενείς, ειδικά τις ευπαθείς ομάδες.
Στην συνέχεια, υπήρξαν ερωτήσεις από τους ιατρικούς συντάκτες
- 127 τοπικές μονάδες λειοτυργούν ως ιατρεία γειτονιάς. Σήμερα ανακοινώσατε 10 ευρώ για τηλεφωνική εξυπηρετηση και 30 ευρώ κατ' οικον επίσκεψη. Πιστεύετε ότι προασπίζετε το δημόσιο συμφέρον;
Ολες οι υπηρεσίες που ανακοινωθηκαν σήμερα είναι δωρεάν, τα 10 ευρώ είναι η αποζημίωση από ΕΟΠΥΥ. Στη μάχη κατά του κορονοϊού πρέπει να είμαστε ενωμένοι ιδιώτες και δημόσιο.
- Έχουν δοθεί άδειες κυκλοφορίας νέων τεστ;
Αυτή τη στιγμή υπάρχει επάρκεια για το έλεγχο που γίνεται. Σύντομα θα μπουν κ αυτές οι ομάδες δυναμικά στο παιχνίδι.
Τσιοδρας: Βλέπω την πορεία εξέλιξης με συγκρατημένη αισιοδοξία. Δεν πρέπει να μας οδηγήσουν σε εφησυχασμό. Πρέπει να συνεχίσουμε με αυτή την καλή συμμόρφωση. Από εμάς θα εξαρτηθεί εαν θα εφαρμοστούν επιπλέον μέτρα. Εγώ να πω ότι είμαι χαρούμενος, αλλά μπορεί πολύ γρήγορα να φτασουμε στο άλλο άκρο.
Δεν πρέπει να εφησυχάσουμε, γιατί ο ιός θα μας διαλύσει γρήγορα. Δεν έχει τελειώσει ακόμα. Είμαστε στο τέλος της αρχής, θα υπάρχει και μέση και οριστικό τέλος. Το εμβόλιο θα περπατήσει αργά ή γρήγορα, αλλά αυτή τη στιγμή αυτά είναι τα μετρα που μας σώζουν.
- Ποιο θα πρέπει να είναι το επόμενο βήμα μετά το lockdown;
Η Δανία έχει ανακοινώσει μερικά μέτρα σταδιακά, ήσυχα και ελεγχόμενα. Θεωρώ ότι έτσι θα γίνει η διαδικασία και στην Ελλάδα. Θέλει σκέψη, σύνεψη και με βάση αποδεικτικά στοιχεία για την πορεία του ιού. Είναι νωρίς ακόμη για μας και θα δουμε πώς θα προχωρήσουν τα μέτρα στην Δανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα