Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Βίντεο: Δείτε πώς καταστρέφουν 1.000.000 συσκευασίες μαϊμού αρωμάτων

Μαζί με «επώνυμες» τσάντες και αξεσουάρ
Το protothema βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρίας διαχείρισης αποβλήτων «Polyeco» όπου αυτές τις μέρες καταστρέφονται 1.000.000 συσκευασίες μαϊμού αρωμάτων, μαζί με «επώνυμες» τσάντες και αξεσουάρ.
Πρόκειται για κατασχεθέντα είδη που χρειάστηκαν να φορτωθούν σε 30 νταλίκες για, να μεταφερθούν από την Κρήτη στον Ασπρόπυργο. Το κύκλωμα με τα αρώματα «μαϊμού» που είχε φτιάξει πάνω από 1 εκατ. συσκευασίες σε παράνομο εργαστήρι στο Ηράκλειο Κρήτης, εξάρθρωσε το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛΑΣ σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ.





Κατά την διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν 1.200 λίτρα αιθυλική αλκοόλη που χρησιμοποιούνταν στην παρασκευή των αρωμάτων καθώς και περίπου 1 εκατ. ευρώ σε μετρητά και επιταγές. Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας ειδικεύονταν στην παράνομη κατασκευή και διάθεση αρωμάτων διαφόρων επωνύμων εταιριών και στη διάθεσή αποτιμητικών προϊόντων.
Σύμφωνα με τον εμπορικό διευθυντή της Polyeco, κ. Γιωργο Δανελλη, «τα αποτιμητικά προϊόντα καταστρέφονται με την μέθοδο του λειοτεμαχισμού, έτσι ώστε να μην είναι εφικτή η δυνατότητα μεταπώλησης η εισαγωγής τους στο παρεμπόριο και στη συνέχεια στο πλαίσιο των αρχών της κυκλικής οικονομίας και της αειφόρου ανάπτυξης δεν οδηγούνται σε ΧΥΤΑ, ούτε θάβονται αλλά αξιοποιούνται ως χρήσιμα υλικά με ανάκτηση ενέργειας. Το υλικό που προκύπτει από την ενεργειακή αξιοποίηση των μαϊμού προϊόντων οδηγείται σε ενεργοβόρες βιομηχανίες προς ανάκτηση ενέργειας. Στους κατόχους των εμπορικών σημάτων (Gucci, Armani, Dolce Cabana) παρέχεται και πιστοποιητικό οριστικής καταστροφής και διάθεσης».



Κάθε φορτίο αποτιμητικών προϊόντων βάρους 15 τόνων χρειάζεται περίπου δύο ώρες για να καταστραφεί.   protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα