Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Αναβρασμός στην Προανακριτική: «Είμαστε αθώοι» λέει ο Παπαγγελόπουλος - Απειλεί με νέα ηχητικά ντοκουμέντα ο Μιωνής

«Άλλα λέω και άλλα λένε ότι είπα», τονίζει με νεότερη δήλωσή του ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Νωρίτερα, υπογράμμιζε στην προανακριτική ότι πρέπει να καλέσουν τον Νίκο Παππά στην επιτροπή για να πει «αν φάσκει κι αντιφάσκει». Όλες οι εξελίξεις γύρω από την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βαγγέλης Ιωαννίδης για το ηχητικό ντουμέντο από τη συνομιλίας Μιωνή -Παππά.
«Στην Αριστερά οι άνθρωποι είναι έντιμοι - Είμαστε αθώοι και εγώ και ο Παππάς»
Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος δήλωσε πίστη στον ΣΥΡΙΖΑ, τον Αλέξη Τσίπρα και το Νίκο Παππά, είπε ότι στην Αριστερά οι άνθρωποι είναι έντιμοι και αναφέρθηκε εκτενώς στο ηχητικό που κατέθεσε στην

προανακριτική ο Σάμπι Μιωνή λέγοντας ότι πρόκειται για συρραφή.
Κάλεσε επίσης του δημοσιογράφους να μην πιστεύουν τις διαρροές που γίνονται από τη ΝΔ και ξεκαθάρισε ότι ποτέ δεν δέχθηκε πιέσεις ή εκβιασμούς από τον Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι δεν έκρινε ως παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού τα όσα του ζήτησε όπως λέει ο ίδιος.
Τέλος, είπε ότι δεν αποδεικνύεται από πουθενά ότι μιλούν για την κα Τουλουπάκη Παππάς και Μιωνή και ακόμα και αν μιλούν αποδεικνύεται ότι η κα Τουλουπάκη είναι ανεξάρτητη.
«Άλλα λέω και άλλα λένε ότι είπα», είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος και πρόσθεσε: «Αφού προσπάθησαν ανεπιτυχώς να δείξουν ότι ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ με έχουν εγκαταλείψει, προσπαθούν να πουν ότι εγώ παίρνω αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τον Παππά.Έχω πει μέσα κατ’ επανάληψιν, ότι διαπίστωσα με μεγάλη μου χαρά ότι στην αριστερά οι άνθρωποι είναι έντιμοι και δεν πουλάνε τους φίλους τους σε αντίθεση με άλλους. Θέλω να πω και για την ουσία ότι αυτό το ηχητικό του Μιωνή είναι ατράνταχτη απόδειξη της αθωότητας όχι μόνο της δικής μου διότι δεν αναφέρομαι πουθενά και προσπαθούν να με εμπλέξουν αλλά αποδεικνύει και την αθωότητα του Παππά. Αν διαβάσει κάποιος προσεκτικά θα δει ότι ο Παππάς λέει αλήθεια όταν λέει ότι ανακατεύτηκε στην υπόθεση με τηλεφώνημα του Νετανιάχου.

Ο ίδιος ο Μιωνή αναφέρεται σε τηλεφώνημα του Μπίμπι. Επιπλέον όσα φέρεται να λέει ο κ. Παππάς αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κι εγώ δεν “του καθίσαμε”. Αυτός λέει φέρτε την Τουλουπάκη, κάντε εκείνο, κάντε το άλλο. Απειλεί, εκβιάζει, υπόσχεται. Πιο τρανή απόδειξη ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν θεσμική και δεν παρενέβη στην δικαιοσύνη δεν υπάρχει. Όσο για μένα, αυτός ο απίθανος, κακοήθης συνδυασμός ότι ο Παπαγγελόπουλος έχει δική του ατζέντα και μετά κάποιοι ζητάν λεφτά και εκεί όλως τυχαίως είναι ακατάληπτο, εκεί είναι η συρραφή τα λέει όλα.

Και ο Παππάς και εγώ βγαίνουμε πιο ισχυροί μετά από το τελευταίο απεγνωσμένο τέχνασμά τους. Όσο για τις σχέσεις μου, το επαναλαμβάνω: εξακολουθώ να τιμώ, να εκτιμώ και να αγαπώ τον Αλέξη τον Τσίπρα, εξακολουθώ να αγαπώ και να εκτιμώ το Νίκο τον Παππά και όλες οι προσπάθειες να δημιουργήσουν έριδα μεταξύ μας θα πέσουν στο κενό. Οι έντιμοι άνθρωποι δεν χαλάνε τις σχέσεις τους από κακοήθειες».

Στην ερώτηση αν δέχθηκε πιέσεις από τον Αντώνη Σαμαρά, είπε: «Εγώ θέλω να είμαι δίκαιος. Δεν με πίεσε δε με απείλησε, δεν με εκβίασε, μου ζήτησε να τον βοηθήσω». Εγώ δεν το θεώρησα παρέμβαση εξαιτίας των φιλικών σχέσεων που είχα με τον κ. Σαμαρά.

Όταν ρωτήθηκε για την αναφορά στον διάλογο στην κα Τουλουπάκη ως «τύπισσα» από το Νίκο Παππά, και αν είναι απαξιωτικό να μιλάς έτσι για έναν δικαστικό λειτουργό, ο κ. Παπαγγελόπουλος είπε ότι δεν αποδεικνύεται ότι μιλούν για την κα Τουλουπάκη και πρόσθεσε: «…αν ποινικοποιήσουμε το τι λένε δυο άνθρωποι σε μια κοινωνική εκδήλωση, ξαπλωμένοι σε έναν καναπέ γιατί να πούμε ότι μιλούν για την κα Τουλουπάκη. Και αν ακόμα είναι αυτό τι αποδεικνύεται; Ότι η Τουλουπάκη είναι ανεξάρτητη και ότι έχει την ατζέντα του εισαγγελέα και θα της πει ο Παππάς αν το είπε έτσι ότι εδώ παίζονται πολιτικά παιχνίδια. Που είναι το χρήμα; Αλλού είναι το χρήμα».


Στον Σπυρόπουλο ανατέθηκε η διενέργεια της έρευνας

Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Κώστα Σπυρόπολο ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες θα ελέγξει καταρχάς τη νομιμότητα του ηχητικού υλικού και αν κριθεί ότι είναι νόμιμο το αποδεικτικό μέσο , τότε ο εισαγγελικός λειτουργός θα προχωρήσει στην ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης. Στο πλαίσιο αυτό θα ερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις αυτεπαγγέλτως διωκόμενες και από ποια συγκεκριμένα πρόσωπα.

Σε περίπτωση που προκύψουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινης πράξης από πολιτικό πρόσωπο, τότε η δικογραφία θα διαβιβαστεί στη Βουλή.
Νέα αποκάλυψη από το δικηγόρο του Μιωνή: Έχουμε και άλλα ηχητικά ντοκουμέντα

Στην αποκάλυψη ότι υπάρχουν και άλλα ηχητικά ντοκουμέντα του Σάμπυ Μιωνή τα οποία προτίθεται να καταθέσει σε χρόνο που ο ίδιος θα αποφασίσει προχώρησε την Τετάρτη ο δικηγόρος του επιχειρηματία, χωρίς να διευκρινίζει το περιεχόμενο αυτών.

Η κατάθεση, στην προανακριτική, από τον Σάμπυ Μιωνή της ηχογραφημένης συνομιλίας του με τον Νίκο Παππά έχει προκαλέσει «σεισμό» στο πολιτικό σκηνικό. Η πλευρά του επιχειρηματία υποστηρίζει ότι αυτό το ηχογραφημένο κομμάτι δεν είναι η μοναδική «απόδειξη» που έχει στα χέρια της.

Ο Π. Πανταζής, δικηγόρος του Σάμπυ Μιωνή, μιλώντας στον Alpha, είπε ότι ο Ισραηλινός επιχειρηματίας έχει κι άλλες «αποδείξεις» στα χέρια του. Δεν διευκρίνισε αν αυτές οι αποδείξεις στις οποίες αναφέρεται είναι κι άλλες ηχογραφημένες συζητήσεις. Είπε όμως ότι η πλευρά Μιωνή θα καταθέσει τα στοιχεία αυτά εν ευθέτω χρόνω.

Παράλληλα, ο δικηγόρος του Σάμπυ Μιωνή προκάλεσε, όπως είπε, «τον οποιονδήποτε να πάει το υλικό για ανάλυση» και πρόσθεσε ότι «δεν έχει γίνει καμία συρραφή».

Τόνισε δε ότι όταν ο Νίκος Παππάς ακούγεται στο ηχητικό να αναφέρεται σε κάποιους που βγάζουν λεφτά, μιλούσε για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ο επιχειρηματίας κατέθεσε ήδη στην προανακριτική της Βουλής για την Novartis την καταγεγραμμένη συνομιλία που είχε με τον τότε υπουργό Επικρατείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά στο εξωτερικό στις 21 Μαΐου 2016. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κ. Παππάς του ανέφερε ότι γνωρίζει πως ο τότε αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος έχει «τη δική του ατζέντα» και πως η ηγεσία της κυβέρνησης έχει στοιχεία που δείχνουν ότι «κάποιοι βγάζουν πολλά λεφτά».

Ο κ. Μιωνής αναφέρει ότι ο κ. Παππάς υποσχέθηκε πως θα μεσολαβήσει για τη διευθέτηση των δικαστικών του εκκρεμοτήτων, αρκεί ο Σταύρος Παπασταύρου να καταθέσει ψευδώς εις βάρος της κυρίας Μαρέβας Γκραμπόφσκι.


Τσοβόλας: Όλα είναι μεθοδευμένα

Όσον αφορά τις σχέσεις Παπαγγελόπουλου και Τσίπρα, ο κ. Τσοβόλας υποστήριξε πως δεν υπάρχει καμία απόσταση μεταξύ τους και πως «αυτά που λένε ακόμα και αν είναι αληθή δεν ενοχοποιούν τον κ. Τσίπρα».

Έκανε λόγο για περαιτέρω έγγραφα από την εισαγγελία διαφθοράς στα οποία εμφανίζεται Ελληνοελβετίδα, στην κατάθεση της οποίας παρουσιάζεται σχεδιάγραμμα με χρήματα.

Ερωτηθείς αν από τη συνομιλία-ντοκουμέντο, φαίνεται πως ο κ. Παπαγγελόπουλος εισέπραττε χρήματα, ο κ. Τσοβόλας δήλωσε: «Ο Μιωνής ας λέει ό, τι θέλει, είναι θλιβερό το φαινόμενο να θεωρούμε θεό και αυθεντία τον κ. Μιωνή, ο οποίος προκύπτει από τα χαρτιά ότι παίζει κάποιο ρόλο» και αναρωτήθηκε «αφού έδωσε αυτά στη δημοσιότητα, δεν έπρεπε η επιτροπή να καλέσει τον κ. Μιωνή για ερωτήσεις; Τώρα καλούν τον Παπαγγελόπουλο για εξηγήσεις».

Συνέχισε λέγοντας πως «η κυβέρνηση έχει προδιαγράψει ότι το δικαστικό συμβούλιο που θα γίνει μετά την παραπομπή από τη Βουλή, θα καταλήξει σε παραπεμπτικό βούλευμα» και συμπέρανε πως «όλα είναι μεθοδευμένα, όπως είναι μεθοδευμένη και αυτή η κασέτα».

«Έχουμε μια οπισθοδρόμηση της χώρας, πάμε σε περιόδους της δεκαετίας του 60, με παρακράτος κυριολεκτικά που πίσω βρίσκεται η ΝΔ, η οποία νομίζει ότι με αυτόν τον τρόπο θα αποπροσανατολίσει τον κόσμο», υποστήριξε ο κ. Τσοβόλας και κατέληξε λέγοντας πως «είμαστε στο ίδιο έργο θεατές», καθώς τόσο τώρα όσο και με το σκάνδαλο τοΥ 1989, το «βρώμικο 1989», «αρχιτέκτονες και πρωταγωνιστές σε αυτό το έργο είναι και στις δυο φάσεις η οικογένεια Μητσοτάκη». dikaiologitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα