Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Σοβαρές καταγγελίες Λεβεντάκη στην Τριφυλία: “Οικονομικό έλλειμμα και κρυφά πρωτόκολλα”

Σοβαρές καταγγελίες για έλλειμμα στα οικονομικά του Δήμου Τριφυλίας έκανε ο δήμαρχος Γιώργος Λεβεντάκης, όπως και για κρυφά πρωτόκολλα.
Χαρακτηριστικά ο κ. Λεβεντάκης τόνισε ότι από το δήμο και από όλους τους φορείς λείπουν πολλά λεφτά - το λένε, είπε, οι δύο έλεγχοι που έχουν γίνει. Επίσης είπε ότι βρέθηκε και βιβλίο με κρυφό πρωτόκολλο, που “ό,τι θέλανε πέρναγαν”. Αυτά, ανέφερε, θα πάνε στον εισαγγελέα και κάποιοι θα χάσουν τον ύπνο τους.
Ολα αυτά ειπώθηκαν στα πλαίσια της συζήτησης – ενημέρωσης που έγινε από το δήμαρχο με τους παρόντες δημοτικούς συμβούλους, καθώς δεν υπήρχε απαρτία για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Επίθεση εξαπέλυσε και κατά του πρώην δημάρχου Παναγιώτη Κατσίβελα για απευθείας αναθέσεις 220.000 ευρώ.
Επίσης ο κ. Λεβεντάκης αναφέρθηκε και στην εξέλιξη έργων του δήμου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι βγήκε η απόφαση από το Ελεγκτικό Συνέδριο για την ανάπλαση της Ανω Πόλης, η οποία είναι θετική - τονίζοντας ότι έγινε βρόμικος πόλεμος για αυτό, ο

οποίος δεν ήταν κατά του Λεβεντάκη αλλά κατά της Κυπαρισσίας.
Στα ταμεία του δήμου, είπε, μπήκαν 600.000 ευρώ και μαζί με άλλα χρήματα έχουν συγκεντρωθεί 980.000 και σύντομα θα γίνει δημοπρασία για να αγοραστούν press-container, 2 αυτοκίνητα για μεταφορά του, πλυντήριο κάδων, βούρτσες για σκούπισμα, μηχάνημα για καθαρισμό παραλιών, τρακτέρ, καταστροφέας και μηχάνημα για να κόβει τα κλαδιά.
Επίσης, στο λιμάνι της Κυπαρισσίας προχωρά ο εργολάβος, δεν σταμάτησε, γίνεται η μελέτη για τον περιβάλλοντα χώρο του. Εγκρίθηκε η τροποποίηση της μελέτης του Βιολογικού Καθαρισμού Γαργαλιάνων, η οποία έχει πλέον τη σωστή μορφή και θα πάρει πλέον έγκριση. Δαπανήθηκαν είπε 80.000 ευρώ και έγιναν αξιόλογες βελτιώσεις, το θέμα κλείνει μετά από 25 χρόνια.
Ακόμη είπε ότι μεγάλη συγγνώμη πρέπει να ζητήσουν οι κύριοι Δριμής και Κατρίτσης σε ό,τι αφορά τα λουτρά στο Βρομονέρι, τονίζοντας ότι “είναι και λίγοι και ανίκανοι”, καθώς με δικές του ενέργειες και προσπάθειες τα κέρδισε ο δήμος και υπάρχουν όλα τα πρακτικά.
Μίλησε και για την παραχώρηση του οικοπέδου στην Κυπαρισσία από την Περιφέρεια: Αυτό, σημείωσε, δεν ανήκε στο δήμο αλλά στην Περιφέρεια και το παραχώρησε στο δήμο για να κάνει αθλητικές εγκαταστάσεις. “Αυτοί που κόβονται σήμερα τι έκαναν τόσα χρόνια;” αναρωτήθηκε.
Τέλος αναφέρθηκε στο έργο του Κάστρου της Κυπαρισσίας, έργο το οποίο είχε απενταχθεί, είπε, και μαζί με τον κ. Νίκα πήγαμε και πήραμε 1,3 εκ. για να γίνει.
Στο έργο της ανάπλασης της Ανω Πόλης αναφέρθηκε και η αντιδήμαρχος Χάιδω Παναγιωτοπούλου, τονίζοντας ότι οι αντιξοότητες ήταν πάρα πολλές για αυτό το έργο και πολλές οι καταγγελίες. Ευχαρίστησε την προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας, την επιβλέπουσα μηχανικό, όπως και τον εργολάβο για τη συνεργασία. Τόνισε πως δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση και ότι υπάρχει κι άλλη καταγγελία για τα καλντερίμια, που παρακολουθείται. Κλείνοντας, ανέφερε χαρακτηριστικά: “Λέμε στους γνωστούς αγνώστους ότι τζάμπα χαλάνε μελάνι και χαρτί, είμαστε εδώ να καταρρίψουμε οποιαδήποτε κακεντρέχεια”. Στη συνέχεια της συζήτησης είχε έντονη αντιπαράθεση με τον Παναγιώτη Τσίγγανο, σχετικά με τους χρόνους που έτρεξαν οι διαδικασίες.
Τέλος, σε παρέμβασή του ο επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ. Σαράντος Κουκούμης καταρχήν τόνισε ότι πρέπει να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους για τον εργατοτεχνίτη που έχασε τη ζωή του στο εργοτάξιο της ΤΕΜΕΣ. Ζήτησε από το δήμαρχο να γίνεται συζήτηση πριν παρθούν οι όποιες αποφάσεις, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι για τα 600.000 ευρώ έπρεπε να γίνει συζήτηση πώς θα έπρεπε να διατεθούν. Για το Βρομονέρι, σημείωσε ότι οι προηγούμενοι δεν έπραξαν τίποτα και έδειξαν αδιαφορία.  Κ.Μπ.  eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα