Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Στη λίστα με τον ελάχιστο αριθμό κρουσμάτων η Μεσσηνία – 1,25 θετικά ανά 100.000 κατοίκους


Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, η Μεσσηνία έχει τον ελάχιστο αριθμό κρουσμάτων στην ηπειρωτική Ελλάδα με 1,25 ανά 100.000 κατοίκους. Μάλιστα, με λιγότερα στην ίδια λίστα βρίσκονται η Κεφαλλονιά και η Ρόδος. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό για τον τουρισμό και αν τα πράγματα εξελιχθούν όπως μέχρι σήμερα, οι Δήμοι της Μεσσηνίας θα πρέπει να το επικοινωνήσουν εν όψει τουριστικής περιόδου και να το εκμεταλλευτούν ανάλογα.
10 κρούσματα στη Μεσσηνία το τελευταίο τριήμερο
Δέκα ήταν συνολικά τα νέα κρούσματα στη Μεσσηνία το τελευταίο τριήμερο. Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκαν επτά το Σάββατο, ένα την Κυριακή και δύο χθες Δευτέρα. Παράλληλα, τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ συνέχισαν με αμείωτο ρυθμό τα μαζικά τεστ ταχείας ανιχνεύσεως, τα αποτελέσματα των οποίων δείχνουν ότι η πορεία της πανδημίας στην περιοχή, εν αντιθέσει με ό,τι συμβαίνει στην υπόλοιπη χώρα, είναι υπό έλεγχο. Χθες έγιναν περίπου 620 “rapid test” σε όλο το νομό.
Ανάλογη είναι και η εικόνα από το Νοσοκομείο Καλαμάτας. Τα εξιτήρια χθες ήταν πέντε για ασθενείς από την κλινική «covid19» και έγινε μόνο μια εισαγωγή. Έτσι, εκεί νοσηλεύονται 17 ασθενείς συνολικά, ενώ τρεις παραμένουν διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ.
Στη χώρα χθες καταγράφηκαν 1.606 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ 76 ακόμα ασθενείς κατέληξαν. Στις ΜΕΘ o αριθμός των ασθενών παραμένει πολύ υψηλός, με 781 να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
Το ακριβές χρονοδιάγραμμα των επόμενων εμβολιασμών ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την επίσημη χθεσινή ενημέρωση.
Όπως σημείωσε, την ερχόμενη Τετάρτη θα παραλάβει η χώρα μας τις πρώτες 33.600 δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson και από τη Δευτέρα 19 Απριλίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί με το συγκεκριμένο εμβόλιο.
Σε ό,τι αφορά την πλατφόρμα των ραντεβού, εξήγησε ότι από την ερχόμενη Παρασκευή 16 και έως τη Δευτέρα 19 Απριλίου θα γίνει σταδιακά το άνοιγμα για όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου, ηλικίας 18-59 ετών, που αφορά συνολικά 800.000 συμπολίτες μας.
Την Τετάρτη 21 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για εκπαιδευτικούς και για την ηλικιακή ομάδα των 55-59 ετών, ενώ το Σάββατο 24 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 50-54 ετών. Αν πάνε όλα με βάση το σχέδιο και τηρηθούν οι παραδόσεις των εμβολίων, το επόμενο διάστημα θα ανοίξουν τα ραντεβού και για άλλες ομάδες, τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους.
Τέλος, να σημειώσουμε ότι στη Μεσσηνία 17.695 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση, ενώ 8.653 έχουν ολοκληρώσει και τις δύο.  tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα