Τρίτη 18 Μαΐου 2021

Κορονοϊός: Διατηρώ όμως πολλές επιφυλάξεις .....



Αν και γνωρίζω τους κινδύνους της ελεύθερης και ειλικρινούς έκθεσης των απόψεων, θα το ρισκάρω. Οι μούτζες παρακαλώ σιγά - σιγά και μία - μία, για να προλαβαίνω να βλέπω από πού έρχονται και να τις μετρω με ψυχραιμία!
Αιρετική η ανάρτηση λοιπόν και ίσως περιττή και αδιάφορη, διότι υποκειμενική. Το λοιπόν! Δεν αρνούμαι την ύπαρξη και την εξαιρετική επιθετικότητα του κορονοϊού, που έπληξε πολλούς ανθρώπους και προκαλεσε κοινωνικές και αλυσιδωτές οικονομικές τραγωδίες. Ο θάνατος χτύπησε πολλές πόρτες αδιακρίτως και μας βύθισε σε μια δυστυχία.
Διατηρώ όμως πολλές επιφυλάξεις ως προς την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και τις συνέπειες στην υγεία μας. Αποτελούν σκευάσματα, με ανταγωνιστικό μεταξύ τους χαρακτήρα, που παρασκευάστηκαν ταχύτατα, χωρίς να ερευνηθούν σε βάθος οι παρενέργειες τους, και που ακομη και οι ιδιοι οι κατασκευαστές τους αποποιουνται κάθε ευθύνης για τυχόν επιπλοκές και αντιδράσεις του οργανισμού μας, σε σύντομο διάστημα ή ακόμη και σε βάθος χρόνου. Δεν είναι τυχαίο, που πολλοί, οι οποίοι κάνουν το εμβόλιο, την πρώτη νύχτα θέλουν να ειναι κάποιος μαζι τους. Είναι ένας συνειδητός φόβος για το άγνωστο.
Περισσότερη εμπιστοσύνη θα είχα στα φάρμακα καταπολέμησης της ασθενειας, που τυχόν θα με έπληττε, παρά στα εμβόλια, που κανείς με το χέρι στην καρδιά δεν εγγυάται για την ασφάλεια της υγείας μου. Όταν οι ίδιοι οι γιατροί δε γνωρίζουν τι είναι αυτό, που μας δοκιμάζει σε συλλογικό επίπεδο και εκπλήσσονται καθημερινά με τη φύση και τα χαρακτηριστικά του, όταν διαφωνούν μεταξύ τους για τις υγειονομικές τακτικές, που επιβάλλονται, όταν άλλες πολιτικές ακολουθούν κάποιες χώρες του Δυτικού πολιτισμού και άλλες οι υπόλοιπες, ως προς τη χρήση των εμβολίων και τις ζημιές, που προκαλούν, τότε εγώ, ο απλός, άπειρος, χωρίς τις επιστημονικές γνώσεις πολίτης, πώς πρέπει να αντιδρασω, πώς πρέπει να σκεφθώ και πώς μπορώ να προστατεύσω τον εαυτό μου, που αν πάθει κάτι από παρενέργειες ενός εμβολίου, απλά θα είμαι ένα στατιστικό νούμερο και ίσως μια ειρωνική παραφραση ενός δηθεν ενυπαρχοντος ή και πιθανον υποκείμενου νοσήματος, σε μια ιατρική έκθεση ιδεών και πιθανολογούμενων αιτίων;
Προτιμώ λοιπόν να τηρώ σχολαστικά τα υγειονομικα μέτρα προστασίας του εαυτού μου και του κοινωνικού συνόλου και να περιμένω ψύχραιμα και με υπομονή την ασφαλή και σίγουρη ασπίδα κατά του ιού, χωρίς να θέτω τη ζωή μου σε κίνδυνο και να την κάνω εύκολη προσφορά σε οικονομικού ενδιαφέροντος αποφάσεις των κυβερνήσεων, στις οποίες τα τελευταία χρόνια δεν έχω καμία εμπιστοσύνη. Ζούμε στον 21ο αιώνα και έχω απαιτήσεις για την υγεία μου μόνο από την επιστήμη και οχι από την πολιτική! Ιδιαίτερα μάλιστα, όταν ακούω τον Άδωνι να επιχειρηματολογεί υπέρ των εμβολίων, κάνω εκατό βήματα πίσω! Όσο για τον Υπουργό Υγείας μας, που αποδεικνύεται άριστος στην αλλαγή της πανας του μωρού του, εκεί είναι, που φτύνω στον κόρφο μου και κλαίω μετά δακρύων!
Αυτά τα ολίγα! Αν κρίνω μάλιστα από αυτά τα self tests ή τα rapid tests, που είναι αναξιόπιστα και για τα πανηγύρια, τότε, παίρνω μια μικρή ιδέα, που δείχνει τη μεγάλη εικόνα, για την κινούμενη άμμο, στην οποία βρισκόμαστε και προσπαθούμε να ισορροπήσουμε με την κοινή λογικη μας, απέναντι σε αλληλοσυγκρουομενες πληροφορίες και πολιτικές σε παγκόσμιο επιστημονικό και πολιτικό επίπεδο.
I.K.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα