Τρίτη 18 Μαΐου 2021

Χρώματα και συναισθήματα στα τσιμεντένια παγκάκια της παραλίας Κυπαρισσίας


Εθελοντική πρωτοβουλία για όμορφο περιβάλλον
Μπορούν φθαρμένα παγκάκια που έχουν κατασκευαστεί από τσιμέντο να αποκτήσουν χρώματα και παράλληλα να αναδύουν συναισθήματα; Μπορούν, αρκεί ο άνθρωπος να φροντίσει γι’ αυτό με σεβασμό και αγάπη στο περιβάλλον! Δύο κάτοικοι της Κυπαρισσίας, η Παναγιώτα Ζαφειροπούλου και ο Σπυρίδωνας Νικητόπουλος, «μεταμόρφωσαν» ένα τσιμεντένιο παγκάκι στον παραλιακό δρόμο της πόλης, μετά τον Αϊ-Λαγούδη μέχρι την παλιά ντίσκο, σε εικαστική δημιουργία! Έντονα χρώματα, με μια ζωγραφιά στην οποία δύο άτομα, γυναίκα και άνδρας, απολαμβάνουν το ηλιοβασίλεμα στην ακροθαλασσιά και δυνατά συναισθήματα να πλημμυρίζουν την ατμόσφαιρα!

Στον παραλιακό δρόμο υπάρχουν ακόμα τρία τσιμεντένια παγκάκια, τα οποία με την πρωτοβουλία που ανέλαβαν θα επισκευαστούν – ανακατασκευαστούν και βεβαίως θα ζωγραφιστούν. Για αυτά τα τρία παγκάκια θα αναλάβει το κόστος των εξόδων ο Δήμος Τριφυλίας και η προσωπική εργασία θα είναι των δύο εθελοντών. Ευχαριστούν δε το δήμαρχο Τριφυλίας, Γεώργιο Λεβεντάκη, τον αντιδήμαρχο Αντώνιο Βλάχο και την πρόεδρο του Συμβουλίου Κοινότητας Κυπαρισσίας, Σόνια Τουρκολιά, που αγκάλιασαν το εγχείρημά τους.





Όπως μάλιστα λένε οι δύο εθελοντές, η πρωτοβουλία τους μπορεί να υιοθετηθεί και από άλλους κατοίκους, σε άλλα σημεία της πόλης, όπου μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις δημιουργικές για ένα όμορφο περιβάλλον. Πώς, όμως, πήραν την πρωτοβουλία να κάνουν παρεμβάσεις με επισκευή – ανακατασκευή και ζωγραφική στα τσιμεντένια παγκάκια;

Όπως λένε, «όλα ξεκίνησαν τις μέρες της καραντίνας και με όλα τα καταστήματα κλειστά. Αυτό ήταν αρκετό για να μας φέρει πολλές φορές μπροστά σε αυτό το παγκάκι και στα υπόλοιπα τρία στην ίδια κατάσταση και έτσι γεννήθηκε αυτό το ταξίδι…».

Σημειώνουν ακόμη πως όταν απευθύνθηκαν στη Δημοτική Αρχή για να πάρουν άδεια για αυτό τους το εγχείρημα, αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή την πρωτοβουλία τους και υποσχέθηκαν να τους παρέχουν ό,τι υλικά χρειαστούν για την ανακατασκευή τους. Για προσωπικούς λόγους το παγκάκι που ήδη έχουν «μεταμορφώσει» με την παρέμβαση και εικαστική τους δημιουργία, ήθελαν να ολοκληρωθεί με δικά τους έξοδα από την αρχή μέχρι το τέλος.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η συνέχεια και η ολοκλήρωση των παρεμβάσεων και στα υπόλοιπα τρία τσιμεντένια παγκάκια, που θα αλλάξουν όψη και θα ομορφύνουν με χρώματα, ζωγραφική και συναισθήματα…
tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα