Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Οι ευεργετικές ιδιότητες της κατανάλωσης νερού με λεμόνι


Η κατανάλωση νερού με λεμονιού μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την υγεία σας με 6 τρόπους.
Με τη θερμοκρασία σταδιακά να ανεβαίνει, η κατανάλωση νερού για την αποφυγή αφυδάτωσης είναι πιο σημαντική από ποτέ. Εάν θες, όμως, να πιεις κάτι πιο γευστικό η προσθήκη λίγου λεμονιού θα κάνει πιο απολαυστικό το ποτό σου.
Ωστόσο, η γεύση δεν είναι το μόνο όφελος από την προσθήκη λεμονιού στο νερό σου. Μπορεί να επωφεληθείς επίσης σε διάφορα σημεία του σώματός σου σύμφωνα με διαιτρολόφους. Ειδικότερα, τα οφέλη του συνοψίζονται στα εξής:
1) Μειώνει το πρήξιμο
Αν νιώθεις ότι τα τζιν σου δε κλείνουν, τότε λίγο λεμόνι με νερό μπορεί να σε διευκολύνει να χωρέσεις στο παντελόνι σου. «Το νερό λεμονιού μειώνει το φούσκωμα επειδή δρα ως διουρητικό που βοηθά πραγματικά όταν διατηρείτε υγρά», λέει ο Jodi Greebel, MS, RDN, σύμβουλος διατροφής..
2) Μπορεί να δώσει μία ώθηση στο ανοσοποιητικό σου σύστημα
Με την προσθήκη λεμονιού στο νερό σε τακτική βάση πιθανώς να σταματήσετε να αρρωσταίνετε συνεχώς. «Ένα λεμόνι παρέχει περίπου 20 mg βιταμίνης C, που αποτελεί περίπου 20% της ημερήσιας προτεινόμενης δόσης. Η βιταμίνη C βοηθάει το ανοσοποιητικό σύστημα και δρα ως αντιοξειδωτικό.
3) Ίσως μειώσει το ρίσκο να αναπτύξετε πέτρα στα νεφρά
Οι πέτρες στα νεφρά όχι μόνο είναι επώδυνες αλλά είναι πιο συχνές από όσο νομίζεις. Σύμφωνα με έρευνα το 2012, 8,8% των ενηλίκων θα βιώσουν την εμπειρία πέτρας στα νεφρά στη ζωή τους. Ευτυχώς, το νερό με λεμόνι μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης αυτής της κατάστασης.
Εάν έχετε ορισμένους τύπους πέτρας στα νεφρά – όπως πέτρες οξαλλικού άλατος – το κιτρικό οξύ που περιέχει το λεμόνι θα βοηθήσει στη διάλυση της πέτρας.
4) Ίσως βελτιώσει την πέψη σας
Εάν έχετε πεπτικά προβλήματα, η προσθήκη φυτικών ινών στη διατροφή σας δεν είναι ο μόνος τρόπος για να επιταχύνετε τα πράγματα. Η κατανάλωση νερού με λεμόνι το πρωί λειτουργεί ως καθαρτικό όταν το πίνετε ζεστό.
5) Βελτιώνει την υγεία του δέρματός σας
«Η ίδια η ενυδάτωση βελτιώνει την ποιότητα του δέρματος. Μπορείτε να αγοράσετε όλες τις κρέμες και τους ορούς, αλλά αν δεν ενυδατώνεστε από μέσα προς τα έξω δεν θα έχετε ποτέ τα βέλτιστα αποτελέσματα δέρματος που ψάχνετε. Όταν το δέρμα σας είναι επαρκώς ενυδατωμένο, μπορεί να κρατήσει το δέρμα σας «γεμάτο» και να αποτρέψει τα σημάδια γήρανσης όπως λεπτές γραμμές και ρυτίδες» λέει η Jessica Bippen, διαιτολόγος, η οποία συνιστά να πίνετε τουλάχιστον το μισό βάρος σας σε ουγγιές νερού κάθε μέρα.
Επίσης, σύμφωνα με μια ανασκόπηση του 2017 της έρευνας που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nutrients, η βιταμίνη C που βρίσκεται στα λεμόνια μπορεί επίσης να προωθήσει τη σύνθεση κολλαγόνου, βοηθώντας το δέρμα σας να φαίνεται νεότερο και υγιέστερο με την πάροδο του χρόνου
6) Πιθανότατα να βοηθήσει στην απώλεια κιλών
Το νερό μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε γεμάτο ειδικά αν το πιείτε πριν φάτε ένα γεύμα. Πίνοντας νερό με λεμόνι πριν και κατά τη διάρκεια των γευμάτων, μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε χορτάτοι, γεγονός το οποίο τον καθιστά έναν αποτελεσματικό τρόπο ώστε να μειώσετε την πρόσληψη θερμίδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα