Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Συνεπιμέλεια: Διαφωνία από Μαριέττα Γιαννάκου - Δάκρυα από Αννα Καραμανλή


Το νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια των παιδιών έχει προκαλέσει τριβές στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας
Σε μείζον σημείο τριβής του νομοσχεδίου για την συνεπιμέλεια των παιδιών εξελίσσεται το ζήτημα άσκησης γονικής μέριμνας εξίσου και από τους δύο γονείς. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας εκτός από τα πυρά της αντιπολίτευσης βρίσκεται αντιμέτωπος και με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, καθώς η Μαριέττα Γιαννάκου εξέφρασε ξεκάθαρα τη διαφωνία της προς το σημείο του νομοσχεδίου. Η αντίδραση της κυρίας Γιαννάκου έρχεται να προστεθεί στη δημόσια διαφωνία που ήδη έχει εκφράσει η βουλευτής Όλγα Κεφαλογιάννη.
Η κυρία Γιαννάκου σημείωσε αναφερόμενη στη συνεπιμέλεια των δύο παιδιών πως δεν χρειάζονται «σολομώντειες λύσεις» και «άκαμπτα και οριζόντια» μέτρα ενώ διαφώνησε ξεκάθαρα με το υποχρεωτικό πλαίσιο συνεπιμέλειας και τον υποχρεωτικό χρόνο παραμονής σε κάθε γονέα. «Το πιθανότερο είναι ότι θα προκύπτουν έντονες διαφωνίες που θα λύνονται πάλι στα δικαστήρια», σημείωσε και πρόσθεσε πως οι αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται ειδικά για κάθε παιδί». Απευθυνόμενη στο υπουργό κ. Τσιάρα τον κάλεσε να κάνει δεκτές ορισμένες παρατηρήσεις προκειμένου να σταματήσουν οι κοινωνικές συγκρούσεις.
Δάκρυσε η Αννα Καραμανλή
Εμφανώς συγκινημένη ήταν η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αννα Καραμανλή μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησής της στη Βουλή για το νομοσχέδιο που ρυθμίζει τη συνεπιμέλεια των παιδιών.
Η ζωή για τις γυναίκες και μητέρες είναι πολύ δύσκολη. Ως μητέρα που μεγάλωσα μόνη μου 2 παιδιά μπορώ να το διαβεβαιώσω. Όσο και αν κουράστηκα, εξαντλήθηκα ή αγανάκτησα ακόμα και αν έκλαψα ποτέ δεν διανοήθηκα να βάλω το προσωπικό μου συμφέρον πάνω από το συμφέρον των παιδιών μου. Το συμφέρον των παιδιών μου με υποχρεώνει να βάζω διαρκώς στην άκρη εγωισμούς η δικαιολογημένα παράπονα και μαζί με τον πατέρα τους να φροντίζω την ανατροφή τους. Γιατί νιώθοντας ότι τα παιδιά μου μεγαλώνουν με την παρουσία και των δύο γονέων είμαι σίγουρη πως όταν έρθει η σειρά τους να κάνουν τις δικές τους οικογένειες θα είναι παρόντες και παρούσες στις ζωές των δικών τους παιδιών», σημείωσε η Αννα Καραμανλή
Ολγα Κεφαλογιάννη: Αστοχίες στο νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια»
Για αστοχίες του νομοσχεδίου για την συνεπιμέλεια έκανε λόγο και η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ολγα Κεφαλογιάννη, η οποία διαφώνησε με τον όρο «εξίσου» στην άσκηση γονικής μέριμνας, χαρακτηρίζοντας τον συγκεκριμένο όρο «αδόκιμο» και «άστοχο». Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε βελτιώσεις σε άρθρα τα οποία σύμφωνα με την ίδια «περιπλέκουν αντί να λύνουν προβλήματα». Με χθεσινό της άρθρο η κυρία Κεφαλογιάννη είχε αναφερθεί σε «σοβαρές αστοχίες του νομοσχεδίου που προσκρούουν στο συμφέρον του παιδιού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα