Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Self test: Δωρεάν η αντικατάσταση του εάν είναι προβληματικό


«Υπάρχουν προβλήματα στην επάρκεια των self tests. Το θέμα δεν είναι να φτάσει στην φαρμακαποθήκη, αλλά στα φαρμακεία. Τα προβλήματα είναι πολλά στην επαρχία», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστολος Βαλτάς.
Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστολος Βαλτάς μίλησε το πρωί της Τετάρτης (12/05) στον «ANT1» για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φαρμακοποιοί με την διανομή των self tests κορονοϊού και έκανε, μάλιστα, γνωστό ότι σε περιπτώσεις που αυτά είναι προβληματικά, αντικαθίστανται δωρεάν στα φαρμακεία.
Σημείωσε, μάλιστα, ότι κάθε εβδομάδα εξυπηρετούνται από τα φαρμακεία για να προμηθευτούν τα self tests κορονοϊού περίπου τέσσερις εκατομμύρια πολίτες.
Όπως είπε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου στο τραπέζι προς συζήτηση έχει μπει η διανομή τους καθώς τα φαρμακεία δέχονται μεγάλη πίεση σε καθημερινή βάση.
«Υπάρχουν προβλήματα στην επάρκεια των self tests», σημείωσε ο κ. Βαλτάς και συνέχισε: «Το θέμα δεν είναι να φτάσει στην φαρμακαποθήκη, αλλά στα φαρμακεία». Πρόσθεσε ότι τα προβλήματα είναι πολλά στην επαρχία.
Επίσης, αναφερόμενος στις περιπτώσεις που τα self test είναι προβληματικά ο κ. Βαλτάς είπε πως «θα πρέπει ο πολίτης αν το διαπιστώσει να το φέρει πίσω και να πάρει άλλο. Αντικαθίσταται δωρεάν».
Τέλος, σημείωσε «πρέπει να οργανωθούμε με τέτοιο τρόπο ώστε να λειτουργεί όλη η αλυσίδα και να γίνει η διαδικασία για την διανομή των self test σωστά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα