Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Τέλος στα SMS – Κυκλοφορία μέχρι τις 00:30 – Με τεστ ή πιστοποιητικό εμβολιασμού στα νησιά


Το πολυαναμενόμενο άνοιγμα του τουρισμού επέφερε την άρση μιας σειράς περιοριστικών μέτρων, όπως την κατάργηση των μετακινήσεων με SMS και την λειτουργία των καταστημάτων με click inside και click away, αλλά και την απελευθέρωση των μετακινήσεων στην ηπειρωτική και την νησιωτική Ελλάδα από τις 6:00 το πρωί του Σαββάτου 15 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος.
Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, καταργείται η υποχρεωτική αποστολή SMS στο 13033 για τις μετακινήσεις των πολιτών και στο 13032 για τα ψώνια από τα καταστήματα λιανικού εμπορίου, τα οποία πλέον θα λειτουργούν χωρίς click inside και click away, αλλά με περιορισμό στον αριθμό πελατών ανάλογα με την επιφάνεια του καταστήματος.
Παράλληλα, παρατείνεται το ωράριο της κυκλοφορίας έως τις 00:30 από τις 23:00 που ισχύει μέχρι την Παρασκευή 14 Μαΐου, με αντίστοιχη επιμήκυνση του ωραρίου των καταστημάτων εστίασης.
Οι μετακινήσεις προς τα νησιά θα επιτρέπονται με την επίδειξη τεστ (μοριακό, rapid ή self test) ή πιστοποιητικού εμβολιασμού ή βεβαίωσης ότι έχουν νοσήσει. Για τις μετακινήσεις εντός της ηπειρωτικής Ελλάδας υπάρχει σύσταση, αλλά όχι υποχρέωση, για την ύπαρξη τεστ ή πιστοποιητικού εμβολιασμού ή βεβαίωσης ότι έχουν νοσήσει.
Υπενθύμισε, ότι στις 14 Μαΐου επαναλειτουργούν τα Μουσεία, στις 17 Μαΐου οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, καθώς και οι πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η διά ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας. Την ίδια μέρα θα λειτουργήσουν και τα ωδεία.
Στις 21 Μαΐου ξεκινούν τα θερινά σινεμά και οι κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους, με πληρότητα 75%. Στις 28 Μαΐου επανεκκινούν τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε υπαίθριους χώρους μόνο για καθήμενους -όχι όρθιους- με ποσοστό πληρότητας 50%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα