Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Ο Πέτρος Τατούλης στην “Ένωση Μεσσηνίας” και τη ΣΥΚΙΚΗ


Η περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου είναι απούσα από τη διεκδίκηση λύσεων για τα προβλήματα των αγροτών, υποστήριξε ο πρώην περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, κατά τις επισκέψεις και επαφές που είχε με τους εκπροσώπους του Αγροτικού Συνεταιρισμού “Ένωση Μεσσηνάς” και της συνεταιριστικής οργάνωσης ΣΥΚΙΚΗ. Τον Πέτρο Τατούλη συνόδευσαν στις επισκέψεις του οι περιφερειακές σύμβουλοι Αντωνία Μπούζα και Ντίνα Νικολάκου, καθώς και το μέλος του συνδυασμού του, Σωτήρης Παναγιωτόπουλος…
Η παράταξη του πρώην περιφερειάρχη, Πέτρου Τατούλη, σε σχετικό δελτίο Τύπου σημειώνει: “Στο πλαίσιο των θεσμικών συναντήσεων που πραγματοποιεί ο πρ.Περιφερειάρχης και επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» Πέτρος Τατούλης, επισκέφθηκε τον αγροτικό συνεταιρισμό «Ένωση Μεσσηνίας» και τις εγκαταστάσεις του αγροτικού συνεταιρισμού της «Συκικής».
Ο Πέτρος Τατούλης κατά την επίσκεψη του στην «Ένωση Μεσσηνίας» ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του συνεταιρισμού κ.Γιώργο Λαζόγιαννη και τα στελέχη του σχετικά με τις προσπάθειες που καταβάλλουν για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, επισημαίνοντας και την προσπάθεια τους για την ανάδειξη και την προβολή των προϊόντων.



Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ.Τατούλης δήλωσε: «Η συνάντηση μας και η επαφή με την «Ένωση Μεσσηνίας», η εμπειρία και η ανταλλαγή απόψεων βοηθάει στην κατεύθυνση για πρωτοποριακές λύσεις όσον αφορά τον αγροτικό τομέα. Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι ένα μεγάλο κομμάτι του Ταμείου Ανασυγκρότησης της Χώρας μας θα πρέπει να δημιουργήσει καινούργια χρηματοδοτικά εργαλεία που θα έχουν δύο κατευθύνσεις, αφενός την επιβίωση του αγροτικού κόσμου και αφετέρου την επαναπόκτηση και την επιθετική μας πολιτική στη διεύρυνση της ανάπτυξης του αγροτικού μας κεφαλαίου».
Ο κ.Τατούλης επίσης κατήγγειλε την πολιτική συμπεριφορά του κ.Νίκα, ο οποίος είναι απολύτως απών από τη διεκδίκηση λύσεων αντιμετώπισης σοβαρών προβλημάτων των αγροτών μας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην απαράδεκτη αντιμετώπιση του κ.Περιφερειάρχη σε σχέση με την απόσυρση της σταφίδας.
Ακολούθησε συνάντηση με τον Πρόεδρο της συνεταιριστικής οργάνωσης κ.Παναγιώτη Παπαγεωργίου και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της «Συκικής» στις εγκαταστάσεις της, στην περιοχή του Ασπροχώματος. Κατά τη συζήτηση αναδείχθηκε η αναγκαιότητα αναδιάρθρωσης των συκεώνων, ένα πάγιο αίτημα των συκοπαραγωγών. Οι εκπρόσωποι της «Συκικής» θεωρούν επιβεβλημένη πλέον την ανάγκη της αναδιάρθρωσης, επικαλούμενοι την ύπαρξη δομημένων αγορών και την έλλειψη του προϊόντος.
Ο κ.Τατούλης απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της «Συκικής» δήλωσε: «Είναι αναγκαίο να απαιτηθεί η μεταφορά του προβλεπόμενου διαθέσιμου χρηματικού ποσού στους δικαιούχους προς επίτευξη της αναδιάρθρωσης της καλλιέργειας του σύκου και της επέκτασης της, αυξάνοντας τις παραγόμενες ποσότητες. Η πολιτική αυτή θα πρέπει να αποτελεί στόχο Εθνικής σημασίας έτσι ώστε λόγω της σοβαρής απειλής της ερημοποίησης, τα χωριά μας να μπορέσουν να παραμείνουν ζωντανά. Η επιχορήγηση που θα δοθεί θα πρέπει να είναι στο 100% χωρίς καμία ίδια συμμετοχή, για να διατηρηθεί ζωντανή η αγροτική μας οικονομία.»
Στις συναντήσεις στους δύο ανωτέρω αγροτικούς συνεταιρισμούς παρευρέθηκαν οι Περιφερειακές Σύμβουλοι Αντωνία Μπούζα και Ντίνα Νικολάκου καθώς και το στέλεχος της παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου» Σωτήρης Παναγιωτόπουλος”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα