Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών φοβούνται οι ξενοδόχοι


Επείγουσα επιστολή στον υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο, έστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, επισημαίνοντας τον κίνδυνο για κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξενοδοχείων.
Στην επιστολή τονίζεται ότι με αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών παρατάθηκαν για 6 μήνες οι προθεσμίες πληρωμής βεβαιωμένων οφειλών και δόσεων ρυθμίσεων για τα φυσικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις με κύρια κατοικία, έδρα ή εγκατάσταση σε περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2021. Πλην, όμως, στις αποφάσεις αυτές δεν προβλέφθηκε η τύχη των οφειλών μετά τη λήξη της περιόδου αυτής.
Αναγκαστική είσπραξη
Το αποτέλεσμα είναι, δεδομένου πως η περίοδος αναστολής έχει ήδη παρέλθει, οι αρμόδιες ΔΟΥ να ενημερώνουν τους ξενοδόχους πως όλα αυτά τα ποσά θα πρέπει να εξοφληθούν άμεσα, διαφορετικά θα υποχρεωθούν να προβούν σε αναγκαστική είσπραξή τους. «Στο άρθρο 5 του Ν. 2275/1994, στις διατάξεις του οποίου στηρίχθηκε η έκδοση των ανωτέρω αποφάσεών σας, υπάρχει ρητή πρόβλεψη πως δύναται με υπουργική απόφαση να ρυθμίζεται η καταβολή των ανωτέρω χρεών σε μέχρι 24 μηνιαίες δόσεις, με μερική ή ολική απαλλαγή από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής», υπογραμμίζει η Ομοσπονδία Ξενοδόχων στον υφυπουργό Οικονομικών.
Καταλήγοντας η Ομοσπονδία ζητά την άμεση έκδοση των αποφάσεων αυτών, που θα δίνουν στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών τους και τονίζεται: «Αυτό πρέπει να γίνει προτού δούμε τις πρώτες κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, οι οποίες, όπως αντιλαμβάνεστε, θα ακυρώσουν τη σημαντική προσπάθεια που έχετε καταβάλει μέχρι σήμερα για τη στήριξη των επιχειρήσεών μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα