Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Έξι ανθυγιεινές συνήθειες που θα κάνουν το δέρμα σας να γεράσει νωρίτερα


Αυτές είναι οι έξι κακές συνήθειες που αν τις αναπτύξεις, θα δεις το δέρμα σου να γερνάει γρηγορότερα.
Ένας υγιεινός τρόπος ζωής όχι μόνο θα σε κάνει να ζήσεις περισσότερο αλλά θα σε κάνει να μοιάζεις και νεότερος. Οι περισσότεροι από εμάς εύχονται να γεράσουν αργά ή τουλάχιστον να μη δείχνουμε πιο μεγάλοι από ότι είμαστε στην πραγματικότητα.
Για να το πετύχεις αυτό δεν πρέπει να βασιστείς στα γονίδια. Αντιθέτως πρέπει να είσαι πειθαρχημένος και να μην αναπτύξεις ανθυγιεινές συνήθειες. Εμείς σας παραθέτουμε ορισμένες τέτοιες συνήθειες που θα επιταχύνουν την διαδικασία γήρανσης του δέρματός σας και θα κάνει να μοιάζετε πιο μεγάλος από ότι πραγματικά είστε.
1. Κάπνισμα
Το κάπνισμα αυξάνει τη φλεγμονή στο σώμα, με αποτέλεσμα να κάνει ζημιά στο κολλαγόνο και στην πρωτεΐνη «ελαστίνη» του δέρματος. Έτσι, το δέρμα πέφτει και εμφανίζονται ρυτίδες από νεαρή ηλικία.
2. Στρες
Το στρες είναι γνωστό ότι προκαλεί πολλές ασθένειες στο σώμα, όπως αϋπνία, κατάθλιψη, άγχος και ακόμα και Αλτσχάιμερ. Το στρες προκαλεί φλεγμονή στο σώμα, που βλάπτει διάφορα μέρη του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των ινών του δέρματος. Επιπλέον το στρες ζημιώνει την κυτταρική δομή του σώματος, που προκαλεί πρόωρη γήρανση των κυττάρων. Μπορείς να κάνεις γιόγκα, να διαλογιστείς ή να αθληθείς για να απομακρύνεις το στρες.
3. Έκθεση στον ήλιο

Η συνεχής έκθεση του δέρματος στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου μπορεί να ζημιώσει τις ελαστικές ίνες του δέρματος. Οι ελαστικές ίνες βοηθούν το δέρμα να παραμείνει σταθερό. Όταν βλάπτονται, το δέρμα χαλαρώνει. Η συνεχής έκθεση στον ήλιο οδηγεί σε σκούρες κηλίδες στο πρόσωπα, τα χέρια και άλλες περιοχές που εκτίθενται στον ήλιο. Γι΄αυτό χρειάζεται η εφαρμογή του αντηλιακού πριν βγείτε στον ήλιο.
4. Στέρηση ύπνου
Πολλοί από μας παρατηρούν μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια μας μετά από μία ολονυχτία. Η συνεχής στέρηση ύπνου όχι μόνο οδηγεί σε μαύρους κύκλους αλλά και σε άλλα σημάδια γήρανσης, όπως μαύρες κηλίδες πολύ πιο γρήγορα από το αναμενόμενο. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, εντόπισαν ότι ακόμη και μία νύχτα ανεπαρκούς ύπνου μπορεί να κάνει τα κύτταρα του σώματος να γεράσουν γρηγορότερα στην περίπτωση των μεγαλύτερων ηλικιακά ενήλικων. Παράλληλα, η στέρηση ύπνου μειώνει την ικανότητα του δέρματος να καταπολεμήσει τις ζημιογόνες ακτίνες του ήλιου. Ένα άτομο πρέπει να κοιμάται τουλάχιστον 7 ώρες για να κρατήσει υγιές το σώμα του.
5. Έλλειψη άσκησης
Η τακτική άσκηση βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα, κάνοντας το δέρμα να φαίνεται πιο λαμπερό. Οι μελέτες έχουν δείξει ότι η τακτική άσκηση βοηθάει τα άτομα να ζουν μία πιο υγιής και ενεργητική ζωή. Το 2018, το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιχαμ, πραγματοποίησε μία μελέτη, στην οποία συνέκρινε ένα γρουπ μεγάλων σε ηλικία ατόμων που έχουν ασκηθεί σε όλη τους τη ζωή με δύο γκρουπ (ίδιας ηλικίας και νεότερους ενήλικες) που δεν έχουν ασκηθεί τακτικά. Διαπιστώθηκε ότι τα άτομα που ασκούνταν τακτικά έδειξαν λιγότερα άτομα γήρανσης σε σχέση με τα άλλα δύο γκρουπ. Οι γιατροί θεωρούν ότι μισή ώρα άσκησης είναι αρκετή για να κρατήσεις το σώμα σου υγιές.
6. Αλκοόλ
Η κατανάλωση αλκοόλ όχι μόνο αυξάνει τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων στο σώμα αλλά επίσης επιτρέπει να εμφανιστούν λεπτές γραμμές και ρυτίδες σε νεαρή ηλικία. Η κατανάλωση αλκοόλ κάνει αυτά τα σημάδια γήρανσης να μεγαλώνουν με το χρόνο. Το αλκοόλ προκαλεί αφυδάτωση στο σώμα και επίσης εξαντλεί τη βιταμίνη Α, η οποία είναι απαραίτητη για να διατηρεί το δέρμα σφριγηλό και νεανικό. Το αλκοόλ κάνει το δέρμα ξηρό, με αποτέλεσμα να φαίνεται θαμπό και άψυχο. Η μείωση της κατανάλωσης αλκοόλ καθώς μεγαλώνετε είναι απαραίτητη για την αποφυγή αυτών των επιπτώσεων.    news18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα