Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

ΥΠΕΞ: Απαράδεκτες οι αναρτήσεις της ρωσικής πρεσβείας – Τηλεφωνικό διάβημα, αλλά χωρίς να δοθούν εξηγήσεις


Τηλεφωνικό διάβημα προς τον πρέσβη της Ρωσίας πραγματοποίησε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. "Παντελώς απαράδεκτες" οι αναρτήσεις της ρωσικής πρεσβείας, είπε.

Τηλεφωνικό διάβημα προς τον πρέσβη της Ρωσίας πραγματοποίησε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για τις απαράδεκτες αναρτήσεις της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Όπως είπε ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείο Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, μιλώντας στην ΕΡΤ, πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικό διάβημα προς την πρεσβεία της Ρωσίας, χωρίς ωστόσο να δοθούν εξηγήσεις.
Ο κ. Παπαϊωάννου τόνισε ότι είναι "παντελώς απαράδεκτο" ο επίσημος ιστότοπος της ρωσικής πρεσβείας να απευθύνεται με τέτοιο λεκτικό τρόπο εναντίον της χώρας μας, υπενθυμίζοντας ότι χθες ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών το οποίο επεσήμανε ότι υπάρχουν αποδείξεις για επιθέσεις από ρωσικά μαχητικά που προκάλεσαν τον θάνατο ομογενών.
"Επαναλάβαμε στη ρωσική πλευρά ότι έχουν την υποχρέωση να σέβονται το διεθνές δίκαιο. Είναι αδιαπράγματευτος ο σεβασμός στην κυριαρχία και την εδαφική ανεξαρτησία της Ουκρανίας, όπως για κάθε άλλη χώρα κι αυτό αποτελεί το Ευαγγέλιο της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, σύμφωνα με τον Νίκο Δένδια", τόνισε ο εκπρόσωπος.
"Προέχει η ασφάλεια των ομογενών"
O στρατιωτικός νόμος απαγορεύει τον απόπλου από όλα τα λιμάνια της Ουκρανίας ωστόσο δύο ελληνικών συμφερόντων πλοία παραμένουν σε οδική απόσταση 45 λεπτών από την Οδησσό και ο πρόξενος είναι σε συνεχή επαφή με τα υπουργεία Εξωτερικών και Ναυτιλίας, είπε μιλώντας στην ΕΡΤ. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρθηκε προηγουμένως στην εκκένωση της πόλης Σαρτανά που βρίσκεται 10 χιλιόμετρα από την Μαριούπολη και εξέφρασε την θλίψη του για τον θάνατο συνολικά 10 ομογενών.
Μεγάλο μέρος των Ελλήνων δεν θέλει να μετακινηθεί και σε κάθε μας ενέργεια προέχει η ασφάλεια τους, τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου.
Εν αναμονή λεωφορείου με Ουκρανούς και ομογενείς που φθάνει στην Αθήνα, ο κ. Παπαϊωάννου μίλησε για περίπλοκη κατάσταση και τόνισε ότι τα προξενεία μας τόσο στην Μαριούπολη όσο και την Οδησσό βρίσκονται σε επαφή με Έλληνες πολίτες και για όσους το επιθυμούν θα καταβληθούν προσπάθειες να απομακρυνθούν "όταν αυτό θα είναι δυνατό".
Ο αριθμός των Ελλήνων στο Κίεβο είναι κάτω από 30 άτομα, είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα