Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Επιστήμη οι κατατμήσεις και απευθείας αναθέσεις στο Δήμο Τριφυλίας, υποστηρίζει ο Δ.Δριμής

φωτό αρχείο το αγορασμένο από τον πρώην
Δήμο Κυπαρισσίας διατηρητέο κτίριο της Εθνικής Τράπεζας,
η πίσω πλευρά
Τις προτάσεις που υποστήριξε η Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Τριφυλίας, με δημοτικούς συμβούλους τον Δημήτρη Δριμή (επικεφαλής) και τον Γιάννη Παρασκευόπουλο, μεταξύ των οποίων είναι η ενοποίηση έργων ίδιου αντικειμένου, ώστε να αποτραπούν οι ασύμφορες και ψηφοθηρικές κατατμήσεις και απευθείας αναθέσεις, παρουσιάζει η δημοτική παράταξη. Στις προτάσεις είναι επίσης η ενίσχυση κωδικών του προϋπολογισμού ώστε να ξεκινήσει η υλοποίηση σημαντικών έργων, όπως η αποκατάσταση του εμβληματικού διατηρητέου κτιρίου της Εθνικής Τράπεζας στην Κυπαρισσία ή του επίσης εμβληματικού οικοδομήματος του ρολογιού στα Φιλιατρά…
Σε ανακοίνωσή τους οι Δημήτρης Δριμής και Γιάννης Παρασκευόπουλος σημειώνουν συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας:
Α) Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2022 και για το Πρόγραμμα της Υπηρεσίας Πρασίνου - Καθαριότητας 2022, που έγινε την Παρασκευή το βράδυ, καταθέσαμε εναλλακτική πρόταση, η οποία, συνοπτικά έχει ως εξής:1) Ενοποιήσαμε πολλούς ΚΑ για τον περιορισμό των κατατμήσεων και των απευθείας αναθέσεων με μηδενική έκπτωση, που έχουν γίνει επιστήμη από τη δημοτική αρχή, με σκοπό την προάσπιση των οικονομικών του δήμου και τη διαφάνεια. Έτσι, ομοειδή έργα ή προμήθειες, όπως αντιπυρική προστασία, τεχνικά έργα αγροτικής οδοποιίας, προμήθεια οικοδομικών υλικών, προμήθεια κάδων, καλλωπιστικών φυτών και πολλά άλλα, που η πρόταση της δημοτικής αρχής τα τεμάχιζε και τα έφερνε στα όρια της απευθείας ανάθεσης τα ενοποιήσαμε, για να υπάρξουν διαγωνιστική διαδικασία ή έστω πρόσκληση για τρείς οικονομικές προσφορές, δημοσιότητα και οικονομικό όφελος του δήμου.
2) Αποκαταστήσαμε τη δημοκρατική τάξη και νομιμότητα καθώς μόνο το Δημοτικό Συμβούλιο έχει το δικαίωμα εγγραφής στον Προϋπολογισμό πόρων του δήμου και ουδείς άλλος. Γι`αυτό αφαιρέσαμε από το έργο της Ανάπλασης της Πλατείας των Γαργαλιάνων το ποσό των 219.232,00 ευρώ από ΙΠ, το οποίο κακώς έχει γραφτεί. Το ποσό αυτό των δημοτικών χρημάτων ουδέποτε ψήφισε και ενέγραψε στον προϋπολογισμό και στο Τεχνικό Πρόγραμμα το Δημοτικό Συμβούλιο. Το αντίθετο μάλιστα. Οι αποφάσεις δε του Δημοτικού Συμβουλίου είτε ακυρώνονται είτε επικυρώνονται κατά τον έλεγχο νομιμότητας της αποκεντρωμένης διοίκησης. Απόπειρα διόρθωσης των αποφάσεων του Δ.Σ. και υποκατάστασής του από άλλα όργανα παραπέμπει σε άλλες εποχές. Το έργο αυτό δεν έχει την έγκριση της τοπικής κοινωνίας και της κοινότητας Γαργαλιάνων, ούτε της συντριπτικής πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου. Τυχόν καπρίτσια δεν συνάδουν με το θεσμό της αυτοδιοίκησης.
3) Ενισχύσαμε και δημιουργήσαμε νέους Κωδικούς Αριθμούς για τον έλεγχο της στατικής επάρκειας και της συντήρησης – επισκευής σχολικών κτιρίων, ενισχύσαμε τον ΚΑ για την μελέτη του εμβληματικού κτιρίου ΕΤΕ στην Κυπαρισσία καθώς και για την επισκευή του κτιρίου ωρολογιού Φιλιατρών και της δημοτικής οδοποιίας Αυλώνος, ενώ δημιουργήσαμε ΚΑ για τη δημοτική οδοποιία ΔΕ Τριπύλας που απουσίαζε από την πρόταση της δημοτικής αρχής, κ.α..
Β) Ασκήσαμε κριτική στην ανίκανη δημοτική αρχή Λεβεντάκη και συνοδοιπόρων για το γεγονός ότι εμείς ψηφίζουμε τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμό το Μάρτιο 2022, όταν το σύνολο σχεδόν των δήμων της χώρας τα έχει συντάξει και ψηφίσει Οκτώβριο/Νοέμβριο 2021, όπως θα έπρεπε.
Γ) Επισημάναμε την τραγική κατάσταση του αγροτικού οδικού δικτύου στο σύνολο του δήμου Τριφυλίας καθώς και τα χρονίζοντα προβλήματα αποκατάστασης επικίνδυνων βυθισμάτων δρόμων, όπως στις Κοινότητες Καρυών και Σιτοχωρίου.
Δ) Ζητήσαμε ενημέρωση για το πώς θα κατανεμηθούν σε κάθε Δημοτική Ενότητα και σε ποιά έργα τα 12.000.000,00 (12 εκατομμύρια) ευρώ του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” που δικαιούται ο δήμος μας.
Ε) Αντί για διάλογο και απαντήσεις στους συμβούλους και στους δημότες η δημοτική αρχή και οι συνοδοιπόροι της κατέφυγαν, για άλλη μια φορά, σε αυτό που ξέρουν: στο βούρκο και στο σκοτάδι. Σε ύβρεις, συκοφαντίες, αερολογίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα