Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Μεσσηνίας Χρυσόστομος για Ουκρανία: Καμία θρησκεία δεν μπορεί να επενδύει στον θάνατο και στον πόλεμο των λαών (βίντεο)


«Μία υγιής θρησκευτικότητα, δηλαδή μια υγιής έκφραση του θρησκευτικού συναισθήματος, δεν μπορεί να καλλιεργεί τον θάνατον, τον πόλεμο και την καταστροφή εν ονόματι μιας Θρησκείας», τόνισε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, κατά το χαιρετισμό που απηύθυνε σήμερα στο Διεθνές συνέδριο για τη μνήμη του Ολοκαυτώματος.

Το Διεθνές Συνέδριο για την μνήμη του Ολοκαυτώματος άρχισε χθες Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου, στην πόλη της Καλαμάτας και στο ξενοδοχείο Elite City Resort, Το συνέδριο θα διαρκέσει τρείς ημέρες (25-27/2/2022) και θα συμμετάσχουν είτε με φυσική παρουσία, είτε με τηλεδιάσκεψη περισσό¬τε¬ροι από 100 Σύνεδροι από Αμερική, Ευρώπη και Ελλάδα, οι οποίοι θα παρουσιάσουν διάφορες πτυχές του θέματος.
Το συνέδριο διοργανώνεται από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, τη Διεθνή Επιτροπή δια την διατήρηση της μνήμης του Ολοκαυτώματος και την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.
Κατά την έναρξη του συνεδρίου, θα χαιρετήσουν η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ο πρέσβυς των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάϊατ και ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο οποίος κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα αναπτύξει το θέμα : «Το ήθος της Ορθοδοξίας έναντι του Ολο¬καυ¬τώ¬ματος και των Γενοκτονιών».
Το δικό του σχόλιο για την κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία αλλά και το μέλλον της αυτοκέφαλης Ουκρανικής Εκκλησίας, έκανε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, στο περιθώριο δηλώσεων του, για την έναρξη του Διεθνούς Συνεδρίου του Ολοκαυτώματος, που ξεκίνησε σήμερα τις εργασίες του στην Καλαμάτα.
Σημείωσε χαρακτηριστικά:
«Δεν είναι καθόλου ευχάριστο το γεγονός του πολέμου. Το γεγονός ότι παραβιάζονται διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο, δεν είναι καθόλου ευχάριστο να βλέπουμε ανθρώπους να δοκιμάζονται. Εύχομαι να κυριαρχήσει το πνεύμα της ειρήνης και τη συμφιλίωσης … Είμαι πεπεισμένος πως οποιαδήποτε πολιτική μεταβολή, αν υπάρξει, θα επιφέρει ανάλογες εκκλησιαστικές αλλαγές και μεταλλάξεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα