Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Το Eurogroup ενέκρινε την προεξόφληση του ΔΝΤ από την Ελλάδα - Ικανοποίηση Σταϊκούρα για την εξέλιξη


Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ενέκριναν την προεξόφληση του υπολοίπου των δανείων που είχε λάβει η Ελλάδα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εξέλιξη αυτή επισημαίνοντας σε δηλώσεις του προς τον Τύπο ότι εν μέσω αυξημένης παγκόσμιας αβεβαιότητας και ανασφάλειας, η Ελλάδα έκανε ένα σημαντικό βήμα, το οποίο συνιστά απόδειξη της ισχυροποίησης της και της αυτοπεποίθησής της.
Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αυτή που ξεκίνησε την προεξόφληση τον Νοέμβριο του 2019, τη συνέχισε τον Μάρτιο του 2021 και την ολοκληρώνει την άνοιξη του 2022.
«Πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη για τη χώρα μας, με υψηλή συμβολική αξία και ουσιαστικό όφελος. Εξέλιξη που πιστοποιεί την πρόοδο και τη δυναμική της ελληνικής οικονομίας, ενισχύει την αξιοπιστία της πατρίδας μας, έχει θετική επίδραση στο δημόσιο χρέος και εξοικονομεί πόρους προς όφελος της κοινωνίας» τόνισε ο κ. Σταϊκούρας επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι το συνολικό όφελος των τριών προεξοφλήσεων του ΔΝΤ διαμορφώνεται στα 230 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι το υπόλοιπο της ελληνικής οφειλής ήταν στα 8,2 δισ. ευρώ και η προεξόφλησή της έγινε δυο χρόνια νωρίτερα.
Όφελος που όπως είπε «αξιοποιείται από την κυβέρνηση για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων».
«Η  σημαντική εξέλιξη, είναι αποτέλεσμα της αποτελεσματικής οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, εν μέσω πολλαπλών κρίσεων και απαιτητικών περιστάσεων. Πολιτική που επέτρεψε στη χώρα να ανακάμψει ισχυρά, να αναπτυχθεί βιώσιμα και δίκαια και να ισχυροποιηθεί πολύπλευρα» κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα