Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Μετά την εισβολή στην Ουκρανία η Ρωσία απειλεί τώρα Φινλανδία και Σουηδία


Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Μόσχα, η Μαρία Ζαχάροβα απείλησε ότι αν οποιαδήποτε από τις σκανδιναβικές χώρες επιδιώξει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, αυτό «θα έχει σοβαρές στρατιωτικές και πολιτικές συνέπειες που θα απαιτήσουν από τη χώρα μας να λάβει αμοιβαία μέτρα».
«Θεωρούμε ότι η δέσμευση της φινλανδικής κυβέρνησης για στρατιωτική ουδετερότητα αποτελεί σημαντικό παράγοντα για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της σταθερότητας στη βόρεια Ευρώπη», δήλωσε η Ζαχάροβα.
Σημειώνεται πως παρότι η Φινλανδία συνεργάζεται με το ΝΑΤΟ σε ορισμένα θέματα - συμμετέχει μάλιστα στη σημερινή συνεδρίαση του οργάνου στις Βρυξέλλες - δεν έχει ενταχθεί επίσημα στο μπλοκ.
Τον περασμένο μήνα, η πρωθυπουργός Sanna Marin δήλωσε ότι είναι «πολύ απίθανο» η Φινλανδία να υποβάλει αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια της θητείας της.
Ο Πούτιν καλεί τους Ουκρανούς να «ρίξουν» την κυβέρνηση Ζελένσκι
«Προσπαθούν να μας κατηγορήσουν ότι χτυπάμε αμάχους, κατ' εντολή της Δύσης», σημείωσε - λίγο νωρίτερα - στο νέο διάγγελμά του ο Ρώσος πρόεδρος, καλώντας τους Ουκρανούς να παραδώσουν τα όπλα τους.
«Μην τους αφήνετε να σας χρησιμοποιούν σαν ανθρώπινη ασπίδα. Πάρτε την εξουσία στα χέρια σας».
«Φαίνεται ότι θα είναι πιο εύκολο για εμάς να έρθουμε μαζί σας σε συμφωνία, παρά με αυτή τη συμμορία ναρκομανών και νεοναζί, που εγκαταστάθηκε στο Κίεβο και πήρε όμηρο ολόκληρο τον ουκρανικό λαό», τόνισε χαρακτηριστικά - διαψεύδοντας τις προηγούμενες αναφορές για αναγνώριση της αρχής του προέδρου Ζελένσκι από τη Μόσχα.
Απευθυνόμενος πάντα στον ουκρανικό στρατό, πρόσθεσε:
«Mην επιτρέπετε σε αυτά τα εθνοτάγματα να χρησιμοποιούν τις γυναίκες σας, τα παιδιά σας, τους γονείς σας, για ανθρώπινη ασπίδα. Είναι πιο εύκολο να διαπραγματευτούμε μαζί σας παρά με ναζιστικά τάγματα ασφαλείας του Κιέβου».
Τέλος υποστήριξε ότι οι Ρώσοι στρατιώτες στην Ουκρανία ενεργούσαν «γενναία, επαγγελματικά και ηρωικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα