Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Νεκροί ακόμη δυο Ελληνες ομογενείς στην Ουκρανία


Επιβεβαιώθηκαν δυο ακόμη θάνατοι ομογενών στο χωριό Σαρτανά της Μαριούπολης, το οποίο επλήγη από βομβαρδισμούς. Στους 12 ο τραγικός απολογισμός των ομογενών που έχουν χάσει τη ζωή τους.

Την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας στο Γόμελ της Λευκορωσίας, στο χωριό Σαρτανά έχασαν την ζωή τους δυο ακόμα Έλληνες ομογενείς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε πως πρόκειται για δύο ομογενείς οι οποίοι σκοτώθηκαν στο χωριό Σαρτανά της περιφέρειας της Μαριούπολης, το οποίο ισοπεδώθηκε. Παράλληλα, συνεχίζονται οι μάχες στα μέτωπα.
Ο τραγικός απολογισμός των ομογενών που έχασαν τη ζωή τους από ρωσικά πυρά, ανέβηκε στους 12, καθώς είχαν προηγηθεί οι δέκα που σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς του Σαββάτου σε Σαρτανά και Μπουγάς.
Διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο πρέσβη στην Αθήνα
Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών Θεμιστοκλής Δεμίρης, κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, πραγματοποίησε την Κυριακή διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα, Andrey Maslov αναφορικά με τις αεροπορικές επιθέσεις στα χωριά Σαρτανά και Μπουγά.
Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Γενικός Γραμματέας επέδωσε και σχετική Ρηματική Διακοίνωση, στην οποία τονίζεται, μεταξύ άλλων, ότι το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τις ως άνω απρόκλητες στρατιωτικές επιθέσεις και καλεί την Ρωσία να σεβαστεί το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και να σταματήσει τις επιθέσεις κατά του αμάχου πληθυσμού.
Επίσης, το Υπουργείο Εξωτερικών επαναλαμβάνει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Ελλάδας για την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών και της ελληνικής ομογένειας στα εδάφη της Ουκρανίας και επαναλαμβάνει την έκκληση του προς την Ρωσική Ομοσπονδία, η οποία πραγματοποιεί επιθέσεις στην περιοχή, για σεβασμό των δικαιωμάτων τους και προστασία της ζωής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα