Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Φιλιατρά: Φωτογραφικό εργαστήρι για παιδιά και εφήβους στο Μουσείο Πάνου και Ηλία Ηλιόπουλου


Φωτογραφικό εργαστήρι για παιδιά και εφήβους με την Cinemathesis θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Πάνου και Ηλία Ηλιόπουλου στα Φιλιατρά, τα Σαββατοκύριακα του Μαρτίου.
Εισηγητής στο εργαστήριο θα είναι ο Χρήστος Πετρόπουλος,| φωτογράφος και κινηματογραφιστής. Οπως τονίζεται από το Μουσείο Πάνου και Ηλία Ηλιόπουλου, «Η φωτογραφία είναι μια σύγχρονη τέχνη που συνδυάζει την ανάγκη του ανθρώπου να εκφραστεί, την τέχνη και την τεχνολογία.
Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από αυτό.
Στην φωτογραφία όλοι είναι ίσοι, δεν υπάρχει σωστό ή λάθος.
Το θέμα υπήρχε, υπάρχει και ίσως συνεχίσει να υπάρχει εκεί απλά εμείς αποφασίζουμε τι, πως και πότε θα κάνουμε αυτό το αποφασιστικό κλικ
Και όλα αυτά τα μαθαίνουμε με εξάσκηση και παρατήρηση.
Αυτός είναι και ο σκοπός αυτού του εργαστηρίου.
Να δείξει τον δρόμο σε παιδιά και νέους που τώρα ξεκινούν να παρατηρούν τον κόσμο γύρω τους και να χτίζουν την δική τους αισθητική.
Οι τεχνικοί κανόνες τις φωτογραφίας είναι σύνθετοι αλλά και απλοί. Μπορεί κάποιος να μάθει να χειρίζεται μια φωτογραφική μηχανή και να βγάζει φωτογραφίες μέσα σε λίγα λεπτά. Το να εδραιώσει όμως την δική του αισθητική και τους δικούς του κανόνες είναι ένα μάθημα που μπορεί να διαρκέσει μια ζωή που όμως ακόμα και η διαδρομή αυτή είναι γεμάτη φωτογραφίες.
Και αυτό είναι ένα παράθυρο που ευελπιστεί αυτό το εργαστήρι να ανοίξει σε όσους συμμετέχουν.
Στην φωτογραφία ο χρόνος παγώνει σε μια και μοναδική στιγμή, κάτι που δεν θα συμβεί το ίδιο ξανά ποτέ. Ο φωτογράφος συνειδητά και ασυνείδητα χρησιμοποιεί όλες τις γνώσεις του και όσα έχει μέσα του καλλιεργήσει μέχρι εκείνη τη στιγμή για να εκφράσει οπτικά όσα βλέπει και να ισορροπήσει ανάμεσα σε ότι συμβαίνει μέσα και έξω του. Μετά την αποφασιστική αυτή τη στιγμή θα είναι ακόμα πιο έμπειρος και έτοιμος για την επόμενη.»
Τηλέφωνο επικοινωνίας για όσους ενδιαφέρονται 6932940883.                  Κ.Μπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα