Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

Γιόαχιμ Κρολ: Ο κατά συρροή δολοφόνος σκότωσε 14 και η Αστυνομία 6 μέχρι να τον πιάσει – Έτρωγε τα θύματα του γιατί το κρέας ήταν ακριβό


Ήταν ένας από τους πλέον διαβόητους Serial Killer της Ιστορίας. Τον έλεγαν Γιόαχιμ Κρολ. Η αστυνομία επίσης είχε εγκληματήσει στην προσπάθειά της να τον συλλάβει…
Μια μέρα σαν σήμερα, 1η Ιουλίου του 1991 σε ένα σκοτεινό κελί των γερμανικών φυλακών Ράινμπαχ πεθαίνει ήσυχα στον ύπνο του από έμφραγμα του μυοκαρδίου ένας από τους πλέον διαβόητους και απεχθείς κατά συρροή δολοφόνους της παγκόσμιας ιστορίας, ο Joachim Georg Kroll (Γιοάχιμ Κρολ).
Ο Γιοάχιμ Κρολ, ο Κανίβαλος του Ρουρ, τρομοκρατούσε τη Δυτική Γερμανία για περισσότερο από 20 χρόνια, σκοτώνοντας παιδιά (κυρίως) ενώ έτρωγε τις σάρκες των θυμάτων του επειδή «το κρέας ήταν ακριβό», όπως δήλωσε αργότερα! Ο Κρολ διέφευγε τη σύλληψη επί δύο δεκαετίες και σε όλα αυτά τα χρόνια συνελήφθησαν έξι άνδρες για τα εγκλήματα που διέπραξε.
Εντόσθια στην αποχέτευση!
Ήταν φθινόπωρο του 1976 όταν αστυνομικοί αναζητούσαν απεγνωσμένα ένα τετράχρονο κοριτσάκι (την Μάριον Κέτερ) που είχε εξαφανιστεί. Οι άνδρες της αστυνομίας ψάχνοντας πόρτα πόρτα σε μια πολυκατοικία έμαθαν εντελώς τυχαία από κάποιον ότι μόλις είχε γυρίσει από το σπίτι του γείτονά του που μαζί προσπάθησαν να ξεβουλώσουν την αποχέτευση του κτηρίου.
Ο Όσκαρ Μίλερ ήταν έτοιμος να μπει στο κοινόχρηστο μπάνιο της πολυκατοικίας, όταν έπεσε πάνω στον γείτονά του, Γιόαχιμ Κρολ, ο οποίος τον προειδοποίησε ότι η τουαλέτα είχε βουλώσει.
Ο άνθρωπος αυτός λίγη ώρα μετά, ενημέρωσε κάπως αφελώς και περισσότερο απορημένος τους αστυνομικούς ότι στην αποχέτευση είχε δει εντόσθια και κομμάτια από κρέας… Χωρίς χρονοτριβή οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο διαμέρισμα του υπόπτου, όπου όμως ήταν ήδη πολύ αργά για το κοριτσάκι· βρήκαν το πτώμα του παιδιού διαμελισμένο! Κάποια μέλη της βρέθηκαν σε πλαστικές σακούλες, στην κατάψυξη, ενώ το ένα χέρι της βρισκόταν στην κουζίνα σε μια κατσαρόλα με σούπα...

Ο Γιόαχιμ Κρολ ήταν ένας από τους πιο απεχθείς κατά συρροή δολοφόνους

Τουλάχιστον, οι συντετριμμένοι και αηδιασμένοι άνδρες της αστυνομίας είχαν πια μπροστά τους τον Κανίβαλο του Ρουρ. Ο μισότρελος δολοφόνος παραδέχτηκε ότι πολλές φορές είχε τεμαχίσει τα θύματά του για να τα μαγειρέψει και να τα φάει. Και αυτά ήταν πολλά:
1. Στις 8 Φεβρουαρίου του 1955 βίασε και μαχαίρωσε την 19χρονη Ίρμγκαρντ Στρελ. Το ακρωτηριασμένο πτώμα της βρέθηκε 25 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Μίνστερ.
2. Το 1956 βίασε και στραγγάλισε την 12χρονη Έρικα Σούλετερ.
3. Στις 16 Ιουνίου του 1959 δολοφόνησε την 24χρονη Κλάρα Φρίντα Τέσμερ κοντά στον Ρήνο. Τότε ένας αθώος είχε κατηγορηθεί κατηγορηθεί και φυλακιστεί για το φόνο, που μη αντέχοντας την αδικία κρεμάστηκε στο κελί του!
4. Στις 26 Ιουλίου του 1959 βίασε και έπνιξε την 16χρονη Μανουέλα Κνοντ σε πάρκο του Έσσεν. Αφαίρεσε κομμάτια από τους γλουτούς και τους μηρούς της τα έψησε και τα έφαγε.
5. Το 1962 απήγαγε την 12χρονη Μπάρμπαρα Μπρούντερ κοντά στην Κολωνία. Το πτώμα της δεν βρέθηκε ποτέ.
6. Στις 23 Απριλίου του 1962 βίασε και έπνιξε την 13χρονη Πέτρα Γκίζε στο Ντίνσλακεν. Και τότε πάλι ένας αθώος δικάστηκε και εξέτισε τρία χρόνια κάθειρξης θεωρούμενος ένοχος για το έγκλημα.
7. Στις 4 Ιουνίου του 1962 δολοφόνησε την 12χρονη Μόνικα Τάφελ στο Ντούισμπουργκ και έκοψε κομμάτια σάρκας από τους γλουτούς της. Ένας αθώος συνελήφθη, αλλά αφέθηκε ελεύθερος. Το μίσος όμως των γειτόνων του τον οδήγησαν τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς στην αυτοκτονία.
8. Στις 22 Αυγούστου του 1965 επιτέθηκε στον Χέρμαν Σμιτς και την κοπέλα του στο νότιο Ντούισμπουργκ σκοτώνοντας τον Σμιτς.
9. Στις 13 Σεπτεμβρίου του 1966 έπνιξε την Ούρσουλα Ρόλινγκ κοντά στο Μαρλ. Ο σύντροφός της αυτοκτόνησε, έχοντας κατηγορηθεί άδικα για το έγκλημα.
10. Στις 22 Δεκεμβρίου του 1966 βίασε την 5χρονη Ιλόνα Χάρκε κοντά στο Βούπερταλ, και την έπνιξε σε μια λίμνη.
11. Στις 12 Ιουλίου του 1969 βίασε και δολοφόνησε την 61χρονη Μαρία Χέτγκεν κοντά στη λίμνη Μπαλντενάι του Έσσεν.
12. Στις 21 Μαΐου 1970 δολοφόνησε την 13χρονη Γιούτα Ραν ενώ κατευθυνόταν προς το σπίτι της. Και πάλι ένας αθώος συνελήφθη για το έγκλημα και πιεσμένος από την κατακραυγή των γειτόνων του, κατέθεσε ψευδή ομολογία της πράξης.
13. Το 1976 βίασε και δολοφόνησε την 10χρονη Κάριν Τέπφερ στο Φέρντε.
14. Στις 3 Ιουλίου 1976 δολοφόνησε και τεμάχισε την 4χρονη Μάριον Κέτερ.
Ο Κρολ όχι μόνο είχε δολοφονήσει, βιάσει, τεμαχίσει και πολλές φορές κανιβαλίσει 14 ανθρώπους, από τους οποίους εννιά ήταν ακόμα παιδιά, αλλά «οδήγησε στη φυλακή» και στον θάνατο αθώους που εσφαλμένα η Αστυνομία θεωρούσε ως ενόχους. Κάποιοι από αυτούς αυτοκτόνησαν! Ασφαλώς η ευθύνη βαραίνει την αστυνομία, αλλά…

Ο Γιόαχιμ Κρολ ενώ αναπαριστά ένα από τα εγκλήματά του

Στις 5 Οκτωβρίου του 1979 άρχισε η δίκη του Γιόχιμ Κρολ και το 1982 καταδικάστηκε για οκτώ δολοφονίες και μια απόπειρα δολοφονίας σε ποινή εννιά φορές ισόβια κάθειρξη. Η εισαγγελία κατηγόρησε τον συλληφθέντα για 13 ανθρωποκτονίες και μία απόπειρα ανθρωποκτονίας, αλλά μπόρεσαν να αποδείξουν μόνο οκτώ λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων. Ο ίδιος είχε ομολογήσει ακόμα 12 δολοφονίες. Ο Κρολ υποσχέθηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να εξαλείψει τις σεξουαλικές του ορμές. αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ.
Δύσκολα παιδικά χρόνια
Ο Κρολ είχε γεννηθεί το 1933 κατά την έναρξη της ανόδου του ναζιστικού κόμματος στη Γερμανία, στο χωριό Χίντεμπουργκ της Άνω Σιλεσίας. Ήταν το μικρότερο από τα οκτώ αδέλφια του και θεωρείτο ο «αδύναμος». Αυτή η συστηματική υποβάθμιση από την οικογένειά του και τους γύρω του, σε συνδυασμό με μια ασταθή ανατροφή κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, πιθανότατα συνέβαλαν στο χτίσιμο του εγκληματικού χαρακτήρα του.
Λέγεται ότι ως παιδί κακοποίησε σεξουαλικά ζώα, ενώ είχε βραδινή ενούρηση στον ύπνο του μέχρι μεγάλη ηλικία. Τόσο η ενούρηση όσο και η σκληρότητα απέναντι στα ζώα είναι συστατικά του «Τρίπτυχου του ΜακΝτόναλντ», ενός συνόλου παιδικών συμπεριφορών που (μπορεί να) υποδηλώνουν ότι θα εκδηλώσουν βίαιες τάσεις αργότερα στη ζωή τους.
Ο Κρολ φέρεται να αυνανιζόταν πάνω από τα νεκρά σώματα των θυμάτων του, ενώ όταν επέστρεφε στο σπίτι έπειτα από έναν φόνο, συνουσιαζόταν με μια λαστιχένια κούκλα του σεξ. Ο Κρολ δεν μετάνιωσε ποτέ για τις πράξεις του κι «έφυγε» ανάλαφρος για τον άλλο κόσμο, όπου μάλλον ούτε ο Θεός τον περίμενε να τον τιμωρήσει, αλλά ούτε και τα θύματά του για να εκδικηθούν. Εδώ η Κόλαση, εδώ κι ο Παράδεισος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα