Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Ν. Κεραμέως: Σχετικά με τις κρίσεις των 14.000 Διευθυντών Σχολικών


Τι είπε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατά τη διάρκεια συνέντευξης στον ραδιοσταθμό REAL fm
Για την εξέλιξη της διαδικασίας επιλογής στελεχών εκπαίδευσης και συγκεκριμένα για τις κρίσεις Διευθυντών Σχολικών Μονάδων της χώρας ρωτήθηκε η Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον ραδιοσταθμό REAL fm, την Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022.
Η Υπουργός απάντησε στην ερώτηση του δημοσιογράφου: “Εχουμε προχωρήσει σε νέες κρίσεις συνολικά, ολοκληρώνονται τώρα οι των Διευθυντών Εκπαίδευσης, οι οποίες είναι θέσεις στελεχών εκπαίδευσης πολύ σημαντικές, είναι σε εξέλιξη οι κρίσεις Συμβούλων Εκπαίδευσης και ακολουθούν οι Διευθυντές των σχολείων. Για να έχουμε μια εικόνα μιλάμε για πολύ μεγάλα νούμερα, δηλαδή οι Διευθυντές των σχολείων στη χώρα μας είναι 14.000, για να έχουμε μια τάξη μεγέθους των κρίσεων. Ολα αυτά γίνονται υπό αντίξοες συνθήκες, αλλά έχουν προχωρήσει και οι αμέσως επόμενοι είναι οι Διευθυντές των σχολείων”.
Με λίγα λόγια; Τα σχολεία θα ανοίξουν τη νέα σχολική χρονιά με τους υπάρχοντες διευθυντές και δεν πρόκειται μέχρι το τέλος του χρόνου (2022) να υπάρξουν κρίσεις για διευθυντές σχολείων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ δεν αποκλείει κρίσεις διευθυντών σχολείων ακόμη και στη μέση της νέας σχολικής χρονιάς, μετά την ολοκλήρωση των κρίσεων των Συμβούλων Εκπαίδευσης και των Εποπτών Εκπαίδευσης που αναμένεται να ολοκληρωθούν (καλώς εχόντων των πραγμάτων και εφόσον δεν έχουμε εκλογές) το φθινόπωρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα