Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Πάτρα: Μίλησαν οι ζωγραφιές της Τζωρτζίνας – Ο φόβος του κοριτσιού και η Ρούλα Πισπιρίγκου


Τα συμπεράσματα της κλινική ψυχολόγου που διορίστηκε από την ανακρίτρια για την υπόθεση θανάτου της εννιάχρονης Τζωρτζίνας από την Πάτρα προκαλούν ανατριχίλα. Στην έκθεσή της, η ειδικός αναφέρει ότι οι ζωγραφιές της πρωτότοκης κόρης της Ρούλας Πισπιρίγκου είπαν πολλά για το τι βίωνε το κοριτσάκι την εποχή που τις ζωγράφισε.
Πάτρα: Ο φόβος της Τζωρτζίνας
Σύμφωνα με το STAR, τέσσερις συγκεκριμένες ζωγραφιές «είπαν» πολλά για το πώς αισθανόταν το παιδί. Συγκεκριμένα, η ζωγραφιά, την οποία έκανε η Τζωρτζίνα όταν ήταν επτάμιση ετών, έχει τεράστια σημασία.
Πρόκειται για τη ζωγραφιά που γράφει «η μαμά μου σήμερα ξαφνικά έβγαλε ένα τεράστιο ουρλιαχτό». Είναι μια ζωγραφιά όπου το παιδί ζωγραφίζει για πρώτη φορά με στυλό και κάνει τρία αγγελάκια. Τα δύο μέσα σε έναν κύκλο σαν καρδιές που αιωρούνται και το τρίτο αγγελάκι κοντά στα άλλα δύο. Είναι σαφές για την ειδικό ότι πρόκειται για τα τρία κοριτσάκια.
Η ειδικός καταλήγει αναλύοντας τα σχέδια του παιδιού: «Αυτή η ζωγραφιά μας επιτρέπει να υποθέσουμε ότι η Τζωρτζίνα βρισκόταν σε μία προσπάθεια να επικοινωνήσει και να κατανοήσει τον θάνατο πια των δύο αδερφών της και ίσως έναν ακόμη μεγαλύτερο φόβο της, ότι ίσως μπορεί αυτή τη φορά να συμβεί το ίδιο και σε εκείνη».
Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και ένα άλλο συμπέρασμα απο τις ζωγραφιές: ότι αποτύπωνε τις αγωνίες της σε σχεση με τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, αλλά και τη δική της σωματική ακεραιότητα, ζητώντας ένα στήριγμα από τον πατέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα