Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σε 493 οικογένειες στην Τριφυλία


Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα «στρώσει» η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας σε συνεργασία με το δήμο για τουλάχιστον 493 οικογένειες που έχουν ανάγκη στήριξης.
Την απόφαση αυτή πήρε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης εγκρίνοντας σχετική δαπάνη 18.598,30 ευρώ για την προμήθεια τροφίμων.
Στη σχετική απόφαση τονίζεται μεταξύ άλλων: «Η Κοινωφελής Επιχείρηση όπως κάθε χρόνο αλλά επιπροσθέτως λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν έχει προγραμματιστεί διανομή τροφίμων του προγράμματος ΤΕΒΑ έως το τέλος του έτους για τις οικογένειες που έχουν ανάγκη στήριξης, θα οργανώσει δράση αλληλεγγύης τα Χριστούγεννα 2023 για 493 οικογένειες με 1-6 μέλη, που πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια ως δικαιούχοι του Ελάχιστα Εγγυημένου Εισοδήματος (σύμφωνα με τις εκδοθείσες καταστάσεις όπως διαμορφώθηκαν στις 15/11/2023), προσφέροντας τρόφιμα για το γιορτινό τραπέζι: κοτόπουλο νωπό, βασιλόπιτα, φέτα, μυζήθρα και κρασί. Όλα τα είδη θα είναι ελληνικής προέλευσης και α’ ποιότητας. Τη δαπάνη προμήθειας των λοιπών ειδών (μακαρόνια, κριθαράκι και τοματοχυμό) θα αναλάβει ο δήμος.
Η διανομή θα γίνει: Τρίτη 19/12, Τετάρτη 20/12 και Πέμπτη 21/12.2023.
Στην περίπτωση μη παραλαβής όλων των ποσοτήτων και ειδών τα υπόλοιπα θα διανεμηθούν σε οικογένειες ανεξαρτήτως αριθμού μελών που κατοικούν στο δήμο μας, με ετήσιο δηλωθέν εισόδημα έως 5.000 ευρώ με την προσκόμιση του τελευταίου εκκαθαριστικού, από το οποίο θα προκύπτει και η διεύθυνση κατοικίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα