Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Noσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου»: Η Φωτεινή Θειακού νέα Διοικήτρια, σε εξέλιξη η αποκατάσταση της θέρμανσης


Η αναπληρώτρια Φωτεινή Ξ. Θειακού είναι η νέα διοικήτρια του νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου».
Νωρίτερα σήμερα, με απόφαση του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, απομακρύνθηκε από τη θέση της η διοικήτρια μετά τη βλάβη στο σύστημα θέρμανσης του νοσοκομείου.
Είχαν προηγηθεί καταγγελίες εργαζομένων που ανέφεραν ότι «το δίκτυο κεντρικής θέρμανσης λόγω παλαιότητας έσκασε με το που πήγαν να το βάλουν σε λειτουργία».
Η έλλειψη θέρμανσης στο κεντρικό κτίριο έγινε αφορμή να ξεπαγιάσουν «το προσωπικό, οι εφημερεύοντες, οι γυναίκες που έχουν βγει από τοκετούς καισαρικές και χειρουργεία, οι ογκολογικοί ασθενείς που περιμένουν για χημειοθεραπείες, προφανώς και τα νεογνά. Αναγκαστικά μεταφέρθηκαν γυναίκες και νεογνά στο Β κτίριο», όπως ανέφεραν χαρακτηρηστικά οι εργαζόμενοι.
Μάλιστα, με τη βλάβη της θέρμανσης, πλημμύρισαν υπόγεια, ισόγεια και έτρεχαν νερά από σωλήνες στους ορόφους, σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες.
«Από νερά πλημμύρισε η αίθουσα διάγνωσης του μαστού στο ακτινολογικό με κίνδυνο να καούν καλώδια και μονάδες του καινούργιου μαστογράφου αξίας μισού εκατομμυρίου ευρώ», ανέφεραν επιπλέον οι εργαζόμενοι.
Η ανακοίνωση του νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου» για την αποκατάσταση της βλάβης:
«Σχετικά με τη βλάβη στο σύστημα θέρμανσης στο Κτήριο Α’ του Γ.Ν. «Έλενα Βενιζέλου», διευκρινίζεται ότι είναι σε εξέλιξη οι εργασίες αποκατάστασης της λειτουργίας του, που προβλέπουν:
1. Αντικατάσταση τμήματος κεντρικού δικτύου θέρμανσης – ψύξης στο υπόγειο και
2. αντικατάσταση συλλεκτών διανομής ζεστού νερού θέρμανσης στο μηχανοστάσιο του κτηρίου.
Για την προσωρινή επίλυση του προβλήματος, έως ότου είναι πλήρως λειτουργικό το κεντρικό σύστημα θέρμανσης, τοποθετήθηκαν ήδη θερμαντικά σώματα. Από σήμερα, δηλαδή, στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου υπάρχει θέρμανση.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα