Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023

Youth Pass: Μέχρι πότε θα υποβάλλονται οι αιτήσεις - Πως θα πιστωθούν τα 150 ευρώ


Ποσό 150 ευρώ περιμένει τους 18άρηδες και τους 19άρηδες που θα υποβάλλουν αιτήσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για το Youth Pass.
Ωστόσο η πλατφόρμα δεν θα μείνει ανοιχτή για... πάντα και ο χρόνος πλέον μετράει αντίστροφα. Συγκεκριμένα οι 200.000 δικαιούχοι ηλικίας 18 και 19 ετών έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αίτηση για να λάβουν την οικονομική ενίσχυση των 150 ευρώ την οποία θα μπορούν να την χρησιμοποιούν σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών, μέχρι και την επόμενη Τρίτη 5 Δεκεμβρίου.
Αξίζει να σημειωθεί πως δεν υπάρχουν περιουσιακά ή εισοδηματικά κριτήρια για την έγκριση της αίτησης. Συνεπώς για τη φετινή ενίσχυση, μπορούν να κάνουν αίτηση, οι νέοι που συμπλήρωσαν είτε το 18ο έτος, είτε το 19ο έτος της ηλικίας τους από 1.1.2022 έως και 31.12.2022.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται είτε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας vouchers.gov.gr είτε μέσω των Κ.Ε.Π.. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες οι δικαιούχοι θα λάβουν την ενίσχυση ως την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου.
Δικαιούχοι του Youth Pass είναι όσοι:
  • είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος,
  • έχουν συμπληρώσει το 18ο ή 19ο έτος της ηλικίας τους εντός του προηγούμενου από την αίτηση έτους και
  • έχουν υποβάλει ή θα υποβάλλουν αίτηση στην πλατφόρμα.
Αίτηση μια φορά
Η αίτηση υποβάλλεται άπαξ και δεν επανυποβάλλεται μετά και τη συμπλήρωση του 19ου έτους της ηλικίας του δικαιούχου. Επομένως, ένας νέος 18 ετών που υποβάλει φέτος αίτηση για το Youth Pass θα λάβει φέτος 150 ευρώ και το 2024 επιπλέον 150 ευρώ χωρίς να κάνει νέα αίτηση.
Από το 2024 και εφεξής η ειδική εφαρμογή θα δέχεται τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων από την 1η Απριλίου μέχρι και τη 15η Μαΐου κάθε έτους. Η ενίσχυση για όλους τους δικαιούχους θα καταβάλλεται μια φορά ετησίως μέχρι την 31η Μαΐου κάθε έτους.
Η ενεργοποίηση της κάρτας
Μετά την υποβολή της αίτησης, το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός ενημερώνει τον δικαιούχο για την πρώτη ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού μέσω γραπτού μηνύματος (sms) ή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.
Στη συνέχεια, οι ωφελούμενοι μπορούν να αξιοποιήσουν την ενίσχυση που θα λάβουν για την πραγματοποίηση αγορών ή τη λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού (π.χ. σε τουριστικά καταλύματα), του πολιτισμού (π.χ. για παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων ή συναυλιών, για την αγορά βιβλίων κ.ά.) και των μεταφορών (ταξί, λεωφορεία, τρένα, ακτοπλοϊκά – αεροπορικά εισιτήρια ή για την ενοικίαση ΙΧ ή σκαφών αναψυχής κ.ά.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα