Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Σοβαρές ζημιές στο λιμάνι του Μαράθου

Σοβαρές ζημιές στον υπό ανακατασκευή προσήνεμο μόλο στο λιμάνι του Μαράθου, προκάλεσε η θαλασσοταραχή που εκδηλώθηκε από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου έως και τα ξημερώματα της Κυριακής.
Το λιμάνι που δεν είχε προλάβει να θωρακιστεί, είναι πλέον απροστάτευτο και πιο ευάλωτο πλέον στον καιρό, ενώ για να συνεχιστεί το έργο, πρέπει πρώτα να αποκατασταθούν οι ζημιές.
Τη σοβαρότητα των ζημιών επιβεβαίωσε στην “Ε” ο πρόεδρος του Μαράθου Κώστας Παντελής, ο οποίος παρατήρησε ότι “οι άνεμοι ήταν πάνω από 10 μποφόρ. Οι ζημιές είναι γύρω στα 40 - 50 μέτρα στον μόλο” και σημείωσε: “Το έργο στο λιμάνι που είναι σε εξέλιξη, δούλεψε εντατικά 2 μήνες, αλλά δεν είχαν προλάβει να το θωρακίσουν. Τώρα πρέπει να γίνει αυτοψία από την Περιφέρεια και τον εργολάβο και να γίνει αποκατάσταση της ζημιάς. Θα πάμε σε νέο γύρο εργασιών”.
Εκφράζοντας την ανησυχία του για τη συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου με τις ζημιές, ο κ. Παντελής εξέφρασε την ελπίδα “να μην φάμε άλλα 3 χρόνια. Αν είχε θωρακιστεί, το έργο θα ήταν στο 70%” και τόνισε για το κακό που έγινε: “Είναι καθοριστική η ζημιά. Εκοψε και τα σχοινιά του γερανού και η θάλασσα μπαίνει πάλι μέσα. Στον επόμενο καιρό θα πάρει ό,τι βαρκάκι είναι μέσα. Είναι απροστάτευτο το λιμάνι”.
Πάντως, ο πρόεδρος του Μαράθου μας επεσήμανε ότι οι ψαράδες που είχαν προειδοποιηθεί για τον καιρό, είτε είχαν μεταφέρει τα σκάφη τους στην Πύλο είτε τα είχαν βγάλει έξω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα