Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023

Κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας την Πέμπτη


Κινητοποίηση και στάση εργασίας για την Πέμπτη 30/11/23, στις 11 το πρωί, έξω από τα επείγοντα του Νοσοκομείου Καλαμάτας, διοργανώνει η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών (Α.Σ.Υ), η οποία με ανακοίνωσή της καλεί «τον λαό της Καλαμάτας και κάθε φορέα να συμμετάσχει στην κινητοποίηση».
Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Οι μαχόμενοι υγειονομικοί της Καλαμάτας αντιτασσόμαστε στην πολιτική που υποβαθμίζει την υγεία και τη ζωή μας προκειμένου να εξυπηρετήσει τα κέρδη των ιδιωτικών κολοσσών. Δίνουμε καθημερινό αγώνα ενάντια στην υποβάθμιση και την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων δομών υγείας. Δεν θέλουμε οι ασθενείς μας να βρίσκουν κλειστές τις πόρτες των νοσοκομείων και της ΠΦΥ, ν’ αναγκάζονται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για υπηρεσίες που δικαιούνται. Στα Κέντρα Υγείας και ΤΟΜΥ παραμένουν οι κρίσιμες ελλείψεις προσωπικού και υλικοτεχνικής. Δεν ανεχόμαστε να δουλεύουμε σε εξουθενωτικές συνθήκες και να ωθούμαστε σε παραίτηση.
Απευθυνόμαστε σε όλους τους υγειονομικούς, σε όλο το λαό της Καλαμάτας, σε κάθε φορέα και σωματείο του Νομού. Να φωνάξουμε όλοι μαζί:
Εδώ και τώρα μέτρα για την πλήρη στελέχωση με όλο το αναγκαίο προσωπικό ώστε να παρέχονται στο λαό υψηλού επιπέδου ποιότητας παροχές υγείας
Καλούμε λαό και υγειονομικούς να συμμετέχουν μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις, για να δώσουμε συλλογικά τον αγώνα για ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύγχρονο αναβαθμισμένο σύστημα υγείας, που να ικανοποιεί καθολικά τις ανάγκες, αξιοποιώντας τις εξελίξεις της επιστήμης.
Διεκδικούμε:
  • Να μην κλείσει, συγχωνευτεί, καταργηθεί, κανένα τμήμα, κλινική, νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας. Όχι στο νέο “υγειονομικό χάρτη”.
  • Πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων νοσοκομείων, της ΠΦΥ και του ΕΚΑΒ με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό πλήρους αποκλειστικής απασχόλησης. Ταυτόχρονη ανοικτή προκήρυξη όλων των κενών θέσεων με κίνητρα και κατεπείγουσες διαδικασίες για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ώστε να εξασφαλισθούν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για τους υγειονομικούς και να αντιστραφεί το κύμα παραιτήσεων.
  • Όχι στα μπαλώματα με μετακινήσεις (μεταξύ τμημάτων και μονάδων υγείας), προσλήψεις συμβασιούχων, ιδιωτών γιατρών με μπλοκάκι κοκ. Επικαιροποίηση οργανισμών νοσοκομείων.
  • Καμιά απόλυση συμβασιούχου, επικουρικού, εργολαβικού εργαζόμενου. Μονιμοποίηση όλων των εργαζόμενων με ελαστικές μορφές απασχόλησης χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Όχι στην απόλυση των 1.047 συμβασιούχων των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ
  • Άμεση πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού για τη λειτουργία όλων των διαθέσιμων χειρουργικών κρεβατιών.
  • Αυξήσεις μισθών υγειονομικών σε επίπεδα που να καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες. Επαναφορά 13ου-14ου μισθού. Αύξηση αποζημίωσης εφημεριών με αυτοτελή φορολόγηση τακτικών και αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες
  • Αύξηση της χρηματοδότησης των νοσοκομείων και της υγείας αποκλειστικά από το κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση πληρωμών ασθενών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και στην απογευματινή λειτουργία των νοσοκομείων. Δωρεάν ολοήμερη λειτουργία δημόσιων δομών υγείας. Να μην προχωρήσουν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για τον προσωπικό γιατρό. Όχι στην εφαρμογή του νόμου Γκάγκα που καταργεί την αποκλειστική απασχόληση των γιατρών του ΕΣΥ.
  • Όχι στη μετατροπή νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ. Όχι στις συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) υγείας. Όχι σε παραχώρηση υπηρεσιών των δημόσιων δομών υγείας σε ιδιώτες. Καμία εμπλοκή ιδιωτών και επιχειρηματιών της υγείας σε εργαστήρια και μηχανήματα των δημόσιων νοσοκομείων. Όχι στη μεταφορά ασθενών από τις δημόσιες στις ιδιωτικές κλινικές. Όχι στο “νέο ΕΣΥ “.
  • Ενίσχυση των Κέντρων Υγείας με προσλήψεις γιατρών όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων και όλου του αναγκαίου λοιπού προσωπικού.
  • Ένταξη στα ΒΑΕ όλων των υγειονομικών.
ΟΛΟΙ στην Κινητοποίηση και Στάση Εργασίας την Πέμπτη 30/11, στις 11 το πρωί, έξω από τα επείγοντα του Γ.Ν. Καλαμάτας.
Καλούμε τον λαό της Καλαμάτας και κάθε φορέα να συμμετάσχει στην κινητοποίηση.
Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών (Α.Σ.Υ)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα