Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Μουσείο της Ακρόπολης για την ακύρωση της συνάντησης Μητσοτάκη - Σούνακ: «Πολιτισμός είναι και οι συμπεριφορές των ανθρώπων»


Με μία δηκτική ανακοίνωση τοποθετήθηκε ο διευθυντής του Μουσείου της Ακρόπολης, Νίκος Σταμπολίδης, σχετικά με την ακύρωση της συνάντησης Σούνακ – Μητσοτάκη στο Λονδίνο, με σημείο αιχμής το αίτημα της ελληνικής πλευράς για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στη χώρα τους.
Η ανακοίνωση του Μουσείου
Πολιτισμός δεν είναι μόνον οι αρχαιότητες και τα έργα Τέχνης. Πολιτισμός είναι και οι σχέσεις και οι συμπεριφορές των ανθρώπων.
Ο Βρετανός Πρωθυπουργός δημιουργώντας παγκόσμιο θόρυβο, δεν κατάφερε και αυτή τη φορά να σπάσει την ενότητα των μαρμάρων του Παρθενώνα. Και ακόμα δεν κατόρθωσε να διαταράξει τη σειρά με τις αρχές και τις αξίες των εξαιρετικών σχέσεων δύο χωρών και των λαών τους, καθώς επίσης την Απόφαση του 2021, του Παγκόσμιου Οργανισμού, της UNESCO, με την οποία αναγνωρίζεται ότι το ζήτημα της διεκδίκησης, της επιστροφής και επανένωσης των γλυπτών του Παρθενώνα, του συμβόλου της αρμονίας, της αισθητικής και της Δημοκρατίας, είναι ορθό, δίκαιο και διακυβερνητικό, καλώντας τις δύο Κυβερνήσεις να το λύσουν, σύμφωνα με τα επιχειρήματα, τα δεδομένα και την παγκόσμια βούληση στον 21ο αιώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα