Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος το Σαββατοκύριακο

Σε καμίνι μετατρέπεται η χώρα το Σαββατοκύριακο, με τον υδράργυρο να «σκαρφαλώνει» ακόμη και στους 41 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική σήμερα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 39 και πιθανόν στο κέντρο της πόλης έως 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλονίκη το θερμόμετρο θα δείξει από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιόνιου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά Ελλάδα και στη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αίθριος.  Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τοπικά στο Ιόνιο δυτικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 39 βαθμούς Κελσίου.
Στη ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι επίσης αίθριος  Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 40 και πιθανώς κατά τόπους έως 41 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για Κυριακή και Δευτέρα

Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και αύριο, καθώς η θερμοκρασία θα βρίσκεται και πάλι σε υψηλά επίπεδα. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 3-5 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Για την Κυριακή, η Ε.Μ.Υ. προβλέπει αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στα κεντρικά ηπειρωτικά παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Επίσης, αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Μακεδονία, το βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τις απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά της Θράκης και της στέρεας. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Ανάσα δροσιάς αναμένεται από την Δευτέρα, με τη θερμοκρασία να βρίσκεται σε πτώση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ και στα νότια 4-6 μποφόρ. Στο βόρειο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά καθώς και στο βόρειο αιγαίο θα σημειωθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία καθώς και τη Θράκη πιθανώς κατά τόπους να είναι ισχυρά.

Συστάσεις του υπουργείου Υγείας προς τους πολίτες

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας συνιστά στους πολίτες, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών:

• Να αποφεύγουν τις περιττές μετακινήσεις εφόσον δεν συντρέχει επείγουσα ανάγκη.

• Να επιλέγουν άνετα, δροσερά και ανοιχτόχρωμα ρούχα.

• Να φοράνε καπέλο και γυαλιά ηλίου.

• Να διαλέγουν σκιερά μέρη και να αποφεύγουν τις εξωτερικές εργασίες.

• Να πίνουν αρκετό νερό, να αποφεύγουν το αλκοόλ και να τρώνε ελαφρά γεύματα.

• Να φροντίζουν ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες ( Βρέφη- Ηλικιωμένοι- Ασθενείς ).

• Σε περίπτωση έντονης αδιαθεσίας να επικοινωνούν με τον προσωπικό τους ιατρό, τα κατά τόπους Κέντρα Υγείας ή να επισκεφτούν το πλησιέστερο Νοσοκομείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα