Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Μέχρι 21 χρόνια φυλακή για την ηρωίνη στην Αγία Τριάδα Καλαμάτας

Μέχρι 21 χρόνια φυλακή για την ηρωίνη στην Αγία Τριάδα Καλαμάτας

Γράφτηκε από την Νικολέττα Κολυβά
Ποινές από 2,5 χρόνια φυλάκιση έως 21 χρόνια κάθειρξη επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στους 16 κατηγορούμενους για τη διακίνηση ηρωίνης στον τσιγγάνικο καταυλισμό της Αγίας Τριάδας.
Η μεγαλύτερη ποινή, κάθειρξη 21 ετών, καθώς και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ, επιβλήθηκε στον 27χρονο γιο της τσιγγάνικης οικογένειας, ο οποίος καταδικάστηκε με την επιβαρυντική περίσταση ότι χρησιμοποιούσε τα ανήλικα παιδιά του για να παραδίδουν τα ναρκωτικά στους "πελάτες" - ενώ η πρόταση της εισαγγελέα Νικ. Νικολοπούλου ήταν για την καταδίκη του σε ισόβια κάθειρξη.
Το δικαστήριο βρήκε ένοχους τους κατηγορούμενους για διακίνηση ηρωίνης καθώς και για σύσταση συμμορίας τους 9 από τους συνολικά 16 κατηγορούμενους. Η αρχική κατηγορία ήτανε για ένταξη σεεγκληματική οργάνωση, οι δικαστές όμως έκριναν ότι έπρεπε να μετατραπεί σε πλημμέλημα της σύστασης συμμορίας.
ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ
Εκτός από τον 27χρονο γιο της οικογένειας, με την επιβαρυντική περίσταση της μεταχείρισης
ανηλίκων καταδικάστηκαν επίσης η σύζυγός του, ο ένας του αδελφός και η μητέρα τους. Ειδικότερα, ο 58χρονος πατέρας του καταδικάστηκε συνολικά σε 13 χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ για διακίνηση ηρωίνης και σύσταση συμμορίας και η 56χρονη μάνα του (σ.σ. με την επιβαρυντική περίσταση της μεταχείρισης ανηλίκων) σε κάθειρξη 17 χρόνων και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ για τις ίδιες κατηγορίες. Ο 42χρονος θείος του και κατηγορούμενος ως προμηθευτή τους από τα Λιόσια, καταδικάστηκε σε 6 χρόνια φυλάκιση ως τοξικομανής, για διακίνηση ηρωίνης και σύσταση συμμορίας. Επίσης, οι δύο αδελφοί του, ένας 34χρονος και ένας 33χρονος, καταδικάστηκαν για διακίνηση ηρωίνης και σύσταση συμμορίας, ο μεν ένας σε 19 χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ, ο δε άλλος σε 13 χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή 80.000 ευρώ. Η 28χρονη σύζυγός του καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ για διακίνηση ηρωίνης και σύσταση συμμορίας, με την επιβαρυντική περίσταση της μεταχείρισης ανηλίκων - ενώ η 31χρονη σύζυγος του 33χρονου αδελφού του καταδικάστηκε σε 2,5 χρόνια φυλάκιση για διακίνηση ηρωίνης και σύσταση συμμορίας, με το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς.
Η 40χρονη γυναίκα η οποία μετέφερε δύο φορές από την Αθήνα στην Καλαμάτα ηρωίνη για την οικογένεια, καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκιση ως τοξικομανής για διακίνηση ηρωίνης και σύσταση συμμορίας. Επίσης, το δικαστήριο έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή της με τον όρο της εμφάνισής της κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας της, καθώς και της παρακολούθησής της από επιμελητή κοινωνικής αρωγής. Οι 7 κατηγορούμενοι ως ντίλερ καταδικάστηκαν σε 3 χρόνια φυλάκιση ο καθένας, ως τοξικομανείς, με την έφεσή τους να έχει κατά περίσταση αναστέλλουσα δύναμη, ενώ για όσους δεν είχαν λευκό ποινικό μητρώο η ποινή τους μετατράπηκε σε εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα. Πρόκειται για έναν 35χρονο Αρφαραίο, έναν 53χρονο, έναν 38χρονο και τον 37χρονο αδελφό του, όλοι Καλαματιανοί, καθώς και έναν 39χρονο από τη Θουρία και έναν 33χρονο Καλαματιανό καταστηματάρχη και έναν 44χρονο Καλαματιανό.
Ν.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα