Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών του Ψυχάρη

Με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα, Παναγιώτη Αθανασίου, δεσμεύτηκαν όλοι οι τραπεζικοί προσωπικοί λογαριασμοί και θυρίδες του Σταύρου Ψυχάρη.
Αιτία αποτελεί το γεγονός πως οι καταθέσεις και τα περιουσιακά στοιχεία του εκδότη δεν συμβαδίζουν με το «πόθεν έσχες» του, σύμφωνα με πληροφορίες.
Οι εισαγγελείς φέρονται να εντόπισαν απόκλιση άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία –μέχρι αποδείξεως του εναντίου– θεωρούνται προϊόν εικαζόμενης φοροδιαφυγής.
Η έρευνα στηρίζεται στην περίφημη λίστα καταθετών που δημιουργήθηκε με βάση 65 cd τα οποία περιέχουν τραπεζικά στοιχεία από όλες τις ελληνικές τράπεζες.
Η υπόθεση ερευνάται από το ΚΕΦΟΜΕΠ ενώπιον του οποίου έχει κληθεί πριν από δύο μήνες ο
εκδότης του ΔΟΛ για να αποδείξει με στοιχεία την προέλευση των συγκεκριμένων χρηματικών ποσών.
Θυμίζουμε ότι ο ίδιος αναμένεται να δικαστεί στις 29 Ιουλίου ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας για το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί «πόθεν έσχες» κατ' εξακολούθηση σε βαθμό πλημμελήματος.
Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί «πόθεν έσχες» κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό πλημμελήματος, καθώς από την εισαγγελική έρευνα δεν προέκυψε η τέλεση κακουργήματος εκ μέρους του.
Όπως είναι γνωστό, η υπόθεση παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη από την Επιτροπή «Πόθεν Εσχες» της Βουλής.
Παράλληλα, στα χέρια της ανακρίτριας κατά της Διαφθοράς, Ηλιάννας Ζαμανίκα, βρίσκεται η δικογραφία η οποία αφορά επισφαλείς δανειοδοτήσεις που φέρεται να είχε λάβει ο Σταύρος Ψυχάρης από την Alpha Bank ύψους 57.000.000 ευρώ.
Σε βάρος του επικεφαλής του ΔΟΛ έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος της ηθικής αυτουργίας σε απιστία. Για την υπόθεση διώκονται και υπάλληλοι της τράπεζας οι οποίοι χορήγησαν τα δάνεια. Σύντομα οι κατηγορούμενοι πρόκειται να κληθούν ενώπιον της ανακρίτριας προκειμένου να απολογηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα