Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Ε. Αυλωνίτου: Να εκδώσουμε τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς

Ε. Αυλωνίτου: Να εκδώσουμε τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς
Την έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών ζήτησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου μιλώντας στη Βουλή, ενώπιον μάλιστα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου. «Βεβαίως το λόγο έχει η δικαιοσύνη που θα αποδώσει τις ευθύνες για το καθένα από τα πρόσωπα χωριστά», είπε αρχικά η κυρία Αυλωνίτου και συνέχισε: «Δεν γίνεται όμως η ελληνική δημοκρατία να παρέχει πολιτικό άσυλο σε άτομα που αποδεδειγμένα - το τονίζω – εφόσον αποδειχτεί ότι βομβάρδιζαν πολυβολούσαν αδιάκριτα πολίτες από αέρος σε αστικές περιοχές»!
Η ίδια προσέθεσε στην τοποθέτησή της ότι «τέτοιες πράξεις έχουν καταγραφεί σε βίντεο αποτελούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και με κανένα πρόσχημα δεν πρέπει να τύχουν οιασδήποτε κάλυψης», λέγοντας ουσιαστικά στον Π. Καμμένο να τους παραδώσει στα νύχια του Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως ήταν λογικό ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν απάντησε στην …προτροπή της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που φυσικά έκανε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη.  «Είναι δική σας άποψη αυτή ή του κόμματος σας;» παρενέβη η Λιάνα Κανέλλη. «Ο βουλευτής εκφράζει την άποψη του» απάντησε η κυρία Αυλωνίτου. «Δεν συμβαίνει πάντα αυτό» σχολίασε η βουλευτής του ΚΚΕ.
Κόντρα Βίτσα-Δένδια για τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς
Σκληρή κόντρα ξέσπασε στη Βουλή ανάμεσα στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Νίκο Δένδια και τον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα. Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Βίτσας επιχείρησε να δικαιολογήσει την πρόσφατη δήλωσή του περί «ισχυρού αιτήματος της Τουρκίας για την έκδοση των οκτώ στρατιωτικών».
«Εδώ λέτε «ισχυρό και πάρα πολύ ισχυρό και την άλλη μέρα στο Mega λέτε οι δικαστές θα αποφασίσουν αλλά χαρακτηρίζετε πάλι ισχυρό το αίτημα Τουρκίας. Nα πείτε δεν έκανα καμία συζήτηση για κανένα αίτημα. Αν μπήκατε σε σχολιασμό αιτήματος τότε το ατόπημα έγινε γιατί κανονικά δεν δικαιούστε να ξέρετε το περιεχόμενο του αιτήματος της Τουρκίας εφόσον πάει στα δικαστήρια», τόνισε ο Νίκος Δένδιας.
Λίγο αργότερα εξήγησε ότι  το αίτημα έκδοσης κρίνεται από το τριμελές συμβούλιο εφετών και σε β’ βαθμό από τριμελές συμβούλιο Αρείου Πάγου και συμπλήρωσε: «μόνο αν υπάρξει καταφατική απάντηση μπορεί ο υπουργός δικαιοσύνης να ασκήσει διακριτική ευχέρεια».
Από την πλευρά του ο κ. Βίτσας απαντώντας στα αιχμηρά σχόλια του γαλάζιου στελέχους, αναγκάστηκε να διαβάσει στην Ολομέλεια την απομαγνητοφώνηση της δήλωσής του. Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτήν ο αναπληρωτής Υπουργός υπογράμμισε: «Κοιτάξτε αυτό που πρέπει να εφαρμοστεί είναι το ελληνικό και διεθνές δίκαιο. Σε λίγη ώρα θα εξεταστεί το αίτημα πολιτικού τους ασύλου αλλά το επιχείρημα έκδοσης από πλευράς Τουρκίας είναι ισχυρό – θα έλεγα πολύ ισχυρό δηλαδή το γεγονός ότι υπήρξε απόπειρα κατάλυσης της δημοκρατίας. Άρα θα εξεταστεί σε πρώτο και δεύτερο βαθμό και μετά θα αρχίσει η διαδικασία της εξέτασης του αιτήματος ασύλου».
Αλέξανδρος Διαμάντης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα