Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Καρκινογόνες ουσίες σε γνωστή παιδική σοκολάτα. Σάλος στην αγορά

Σε ποια γνωστή παιδική σοκολάτα βρέθηκαν καρκινογόνες ουσίες;
Σοκ προκαλούν τα ευρήματα ερευνών στη Γερμανία σχετικά με τις δημοφιλείς σοκολάτες Kinder, καθώς τα προϊόντα βρέθηκαν θετικά σε επικίνδυνες καρκινογόνες ουσίες.
Ο μη κερδοσκοπικός ευρωπαϊκός οργανισμός «Foodwatch», μάλιστα, ο οποίος προστατεύει τα δικαιώματα των καταναλωτών όσον αφορά την ποιότητα των τροφίμων ζήτησε να ανακληθούν από τα γερμανικά ράφια καταστημάτων οι σοκολάτες Kinder της εταιρείας «Ferrero», όπως και τα σοκολατάκια «Lindt Fioretto Nougat» και οι ριζογκοφρέτες «Sun Rice Classic» της «Rübezahl Schokoladen».

Όπως αποκάλυψε ο «Foodwatch» οι σοκολάτες αυτές εμπεριέχουν αρωματικό ορυκτέλαιο (MOAH), το οποίο πολύ συχνά συναντάται ως συστατικό σε προϊόντα προς πώληση στα σούπερ μάρκετ. Ωστόσο, οι εταιρείες εμφανίζονται απρόθυμες να ανακαλέσουν τα προϊόντα τους.


Ο John Heeg από το «Foodwatch» υποστήριξε πως: «Οι βιομηχανίες είναι ένοχες για αμέλεια. Αντί να αποσύρουν τα γλυκά από τα ράφια και να προειδοποιήσουν τους καταναλωτές, υποστηρίζουν ότι οι κινήσεις του είναι νόμιμες».

Ο «Foodwatch» έλεγξε περισσότερα από 20 είδη από σοκολάτες και πατατάκια, πριν αποκαλύψει τα ευρήματα. Όπως προειδοποίησαν το κοινό τα συγκεκριμένα καρκινογόνα στοιχεία συσσωρεύονται στο ανθρώπινο σώμα και προκαλούν βλάβες στα όργανα, με τα παιδιά να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο.

Ο Hegg δήλωσε πως: «Δεν μπορείς να το δεις, δεν μπορείς να το γευτείς, αλλά είναι εκεί. Συνιστούμε να μην αγοράζετε αυτά τα προϊόντα, καθώς τα επίπεδα των ουσιών που βρέθηκαν, είναι απαράδεκτα».

Πηγή: fimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα