Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Ψαροντουφεκάς αλίευσε σπάνιο δηλητηριώδες ψάρι στο Μάραθο

Ψαροντουφεκάς αλίευσε σπάνιο δηλητηριώδες ψάρι στο Μάραθο
Για ψάρεμα πήγε ο ντόπιος ψαροντουφεκάς Ηλίας Δημητρακόπουλος σε περιοχή της Μαραθόπολης το μεσημέρι της Παρασκευής, όμως η λεία του ήταν διαφορετική από τα συνηθισμένα!
Το εν λόγω ψάρι που αλίευσε ο ψαροντουφεκάς ονομάζεται Φιστουλάρια και πρόκειται για ένα άκρως επικίνδυνο ψάρι, που αν καταναλωθεί από τον άνθρωπο μπορεί να προκαλέσει ακόμη και θάνατο.
Το είδος Φιστουλάρια, ένα από τα 28 είδη που προέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα κι έφτασαν στη Μεσόγειο διασχίζοντας τη διώρυγα του Σουέζ. Εξαιτίας της δηλητηριώδους ουσίας που περιέχει, αν φαγωθεί μπορεί να επιφέρει θάνατο, αφού προκαλεί μυϊκή παράλυση, αναπνευστικές διαταραχές και ανεπάρκεια στο κυκλοφορικό σύστημα.
Η φιστουλάρια, (ονομάζεται επιστημονικά Lagocephalus Sceleratus) και ανήκει στην οικογένεια των Τετραοδοντοειδών (Tetraodontidae). Έχει ασημί-κυανό χρώμα και μαύρες κηλίδες στη ραχιαία
πλευρά, χωρίς λέπια, ενώ τα τέσσερα μπροστινά δόντια του είναι μεγαλύτερα από τα υπόλοιπα.
«Μεταλλαγμένη» ζαργάνα, σύμφωνα με τους ντόπιους ψαράδες
Να σημειωθεί πως σύμφωνα με μαρτυρίες τοπικών ψαράδων της Μαραθόπολης, δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο ψάρι εμφανίζεται στη θαλάσσια περιοχή της Μαραθόπολης.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα