Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Αίτημα αποφυλάκισης για λόγους υγείας κατέθεσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Αίτημα αποφυλάκισης για λόγους υγείας κατέθεσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος
Aίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για παράνομες αμοιβές από εξοπλιστικά προγράμματα, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος, για τον οποίο θα αποφασίσει αύριο το δικαστήριο.

Ο πρώην υπουργός, για πρώτη φορά από το 2012, οπότε φυλακίστηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή για τα εξοπλιστικά, υπέβαλε αίτηση αποφυλάκισης μέσω του συνηγόρου Γιάννη Παγορόπουλου, επικαλούμενος τόσο το προχωρημένο της ηλικίας του, καθώς έχει συμπληρώσει τα 77 χρόνια του, όσο και θέματα υγείας.
Σύμφωνα με τον κ. Παγορόπουλο «η επιλογή του χρόνου του αιτήματος δεν είχε να κάνει με σκέψη υστερόβουλη. Είναι μία καθαρή πράξη, η οποία αναφέρεται στην προσωπικότητα και στις ανάγκες του εντολέα μου».
Ο συνήγορος τόνισε στο δικαστήριο πως η αίτηση του πρώην υπουργού, που σε πρώτο βαθμό έχει
καταδικαστεί σε 20ετή κάθειρξη, δεν υποστηρίζεται από μάρτυρα και επεσήμανε πως ο εντολέας του βρίσκεται στην φυλακή επί τέσσερα έτη και είναι παρών σε κάθε δικαστήριο.
«Πρέπει να δείτε το θέμα από την ανθρωπιστική του πλευρά, αφού δύνασθε πια να επιβάλλετε άλλα μέτρα. Διάγει το 77ο έτος της ηλικίας του, μπορεί να φαίνεται ότι είναι ένας άνθρωπος ο οποίος το παλεύει, ωστόσο είναι ένας άνθρωπος βαθιά πληγωμένος και στη φυσική του υπόσταση. Η υγεία του έχει στα 4 αυτά χρόνια κλονιστεί. Δεν είναι μόνο η ηλικία αλλά και οι συνθήκες που αντιμετωπίζει στις φυλακές» είπε ο συνήγορος του κ. Τζοχατζόπουλου, συμπληρώνοντας πως ο πρώην υπουργός έχει υποβληθεί σε δύο εγχειρήσεις στα μάτια «με φλεγμονές που δύσκολα αντιμετωπίζονται στη φυλακή».

Όπως είπε ο συνήγορος, ο εντολέας του ζητά την αντικατάσταση της κράτησης με κάποιον άλλον περιοριστικό όρο ώστε να «μπορέσει να σταθεί απέναντι σας και είναι συνεννοήσιμος. Όλη αυτή η ταλαιπωρία τού έχει προξενήσει ένα τεράστιο ψυχολογικό άγχος το οποίο βλέπετε και εσείς».
Με το αίτημα του, ο πρώην υπουργός δηλώνει πως θα έχει συγκεκριμένο τόπο διαμονής και ότι θα είναι στην διάθεση των αρχών όποτε χρειαστεί. Ο κ. Παγορόπουλος κατέληξε: «Γνωρίζω τον φόβο σας ότι μπορεί βγαίνοντας να διαπράξει νέα εγκλήματα. Ξέρετε όμως ότι όλη η περιουσία του έχει δεσμευθεί. Είναι η πρώτη φορά που έρχεται στο δικαστήριό σας ζητώντας αντικατάσταση του όρου της κράτησης, γιατί ήθελε να προηγηθούν άλλα μέλη της οικογένειάς του. Άλλωστε πιστεύει μέσα του ότι είναι αθώος. Έχει περάσει ήδη στη φυλακή 4,5 χρόνια. Επιβάλλεται πλέον να αλλάξει το περιοριστικό μέτρο».
AΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα