Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Άρχισαν τα όργανα ξεκίνησε η δέσμευση καταθέσεων και θυρίδων

lefta thirides
Στη δέσμευση καταθέσεων και τραπεζικών θυρίδων ετοιμάζεται να προχωρήσει ο οικονομικός εισαγγελέας, αξιοποιώντας τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Κέντρο Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) από τους ελέγχους που έχει διενεργήσει. Ηδη, το Κέντρο έχει διαμορφώσει λίστα με γιατρούς του ΕΣΥ, των οποίων οι τραπεζικοί λογαριασμοί «ελέγχονται», ενώ έχουν και «περίεργα» εμβάσματα στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στα χέρια των ελεγκτικών Αρχών βρίσκεται λίστα 415 γιατρών, οι οποίοι είτε έστειλαν εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ, είτε συμπεριλαμβάνονται στα 68 CD με τους μεγαλοκαταθέτες (με συναλλαγές άνω των 300.000 ευρώ μέσα σε έναν χρόνο).
Ελεγχοι
Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ολοκληρώσει την προεργασία, και για τους πρώτους 100 έχει
διαπιστωθεί απόκλιση στα δηλωθέντα εισοδήματα και τις καταθέσεις που έχουν. Αυτήν τη στιγμή αναμένεται να υπογραφεί η σχετική απόφαση που θα δίνει τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στις κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών. Ωστόσο, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται, με βάση τα πρώτα ευρήματα, η δέσμευση λογαριασμών και θυρίδων με εντολή του αρμόδιου οικονομικού εισαγγελέα.
Ελλειψη προσωπικού
Πάντως, ένα από τα σημαντικά προβλήματα στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής είναι η έλλειψη προσωπικού στις ελεγκτικές μονάδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν μόνο 20 ελεγκτές για τον έλεγχο των 1.364.069 ΑΦΜ που βρίσκονται στα CD της μεγάλης φοροδιαφυγής. Παρ’ όλα αυτά, από το ΚΕΦΟΜΕΠ έχουν εισπραχθεί έως τώρα περίπου 45 εκατ. ευρώ (με ετήσιο στόχο 77 εκατ. ευρώ), ενώ το Κέντρο Ελέγχων Μεγάλων Επιχειρήσεων έχει εισπράξει 253 εκατ. ευρώ (με ετήσιο στόχο 370 εκατ. ευρώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα