Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Συναγερμός στην Γαλλία-Δεκάδες νεκροί στη Νίκαια

Νίκαια-Γαλλία Το λευκό φορτηγό που έπεσε στο πλήθος | Dark Horse News


Φορτηγό όχημα έπεσε πάνω σε ένα πλήθος ανθρώπων στη Νίκαια, στη νότια Γαλλία, και υπάρχουν τουλάχιστον 30 νεκροί και περίπου εκατό τραυματίες, σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές.
Υπάρχουν «πολλές δεκάδες, πιθανόν περίπου τριάντα νεκροί», ανέφερε ο Σεμπαστιάν Ιμπέρ, τοπικός αξιωματούχος του διαμερίσματος Αλπ-Μαριτίμ. Ο οδηγός του αυτοκινήτου σκοτώθηκε, πρόσθεσε ο ίδιος.
Η νομαρχία είχε κάνει νωρίτερα λόγο περί επίθεσης και συμβούλευσε τους κατοίκους της Νίκαιας να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος βρισκόταν στην Αβινιόν, επιστρέφει
εσπευσμένα στο Παρίσι, όπου θα μεταβεί στο υπουργείο Εσωτερικών και θα συντονίσει την ομάδα που συστάθηκε για την αντιμετώπιση της κρίσης, ανέφερε πηγή στο περιβάλλον του.
«Ο πρόεδρος συνομίλησε με τον (γάλλο πρωθυπουργό) Μανουέλ Βαλς και τον (γάλλο υπουργό Εσωτερικών) Μπερνάρ Καζνέβ. Επιστρέφει στο Παρίσι και θα μεταβεί απευθείας στην ομάδα αντιμετώπισης κρίσης», ανέφερε η πηγή που πρόσκειται στη γαλλική προεδρία.
Στη Νίκαια, η αστυνομία έχει αποκλείσει μια μεγάλη περιοχή γύρω από τον τόπο της τραγωδίας, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.
Το όχημα έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω σε δεκάδες συγκεντρωμένους ανθρώπους, προκαλώντας πανικό, αφηγήθηκε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.
Λίγα λεπτά μετά την ξέφρενη πορεία του φορτηγού που σκόρπισε τον θάνατο στη Νίκαια, δεκάδες πολίτες τρέχουν μακριά από το δρόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα