Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Πέντε εκατ. ευρώ καλείται να πληρώσει στο Δημόσιο ο Θέμος Αναστασιάδης

Τελεσίδικη είναι η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο καλεί τον εκδότη του «Πρώτου Θέματος», Θέμο Αναστασιάδη να καταβάλει στα δημόσια ταμεία το πρόστιμο των 5 εκατομμυρίων ευρώ, σε μια υπόθεση η οποία «σερνόταν» από το 2007.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σε διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη και η οποία θα καθαρογραφεί τον Οκτώβριο, αποφάσισε τελεσίδικα και αμετάκλητα να επικυρώσει το πρόστιμο εις βάρους του Αναστασιάδη, για αδικαιολόγητο
περιουσιακό όφελος ύψους 4.973.500 ευρώ, και το οποίο αναμένεται να εισπραχθεί με τη διαδικασία είσπραξης δημοσίων εσόδων.
Η αίτηση του εκδότη, ο οποίος ζητούσε αναίρεση, απορρίφθηκε από το Ε. Συνέδριο.
Το ποσό αυτό προέκυψε έπειτα από έρευνα στις καταθέσεις του Θέμου Αναστασιάδη και της γυναίκας του στην τράπεζα BNP Paribas (στις 20 Ιουλίου 2007) ύψους 2.486.000 ευρώ, αλλά και στον προσωπικό του λογαριασμό, ο οποίος ανοίχτηκε στην ίδια τράπεζα (23 Ιουλίου 2007) όπου και κατατέθηκαν 2.487.500 ευρώ.
Στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όπως είχε εκδοθεί τον Ιούνιο του 2013, ο έλεγχος έδειξε ότι τα ποσά αυτά δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από νόμιμες πηγές εσόδων του Αναστασιάδη και για τον λόγο αυτό καταλογίστηκαν εις βάρος του.
Σημειώνεται ότι ο εκδότης έχει εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα, εντός Ελλάδας, αλλά και να προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια δεν πρόκειται να αλλάξει ο καταλογισμός του προστίμου των 4.973.500 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα