Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Για το τέλος Σεπτεμβρίου πάει το Ρωμανού - Γαργαλιάνοι

Γράφτηκε από τον Γιάννης Σινάπης
Μια ακόμα παράταση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, για την ολοκλήρωση του πολύπαθου δρόμου Ρωμανού - Γαργαλιάνοι, προϋπολογισμού 10.335.000 ευρώ, ενέκρινε κατά πλειοψηφία, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Η προηγούμενη παράταση ήταν μέχρι τις 30 Ιουνίου. Σύμφωνα με την εισήγηση από τη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η νέα παράταση δόθηκε λόγω καθυστερήσεων στις απαλλοτριώσεις και στη μεταφορά δικτύων του ΟΤΕ και της ΔΕΗ.
Η αρχική προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου ήταν έως τις 30 Νοεμβρίου 2015, αλλά στη συνέχεια δόθηκαν και άλλες παρατάσεις, λόγω των προβλημάτων με τις απαλλοτριώσεις και με τα capital controls.
Ανάδοχος του έργου που ξεκίνησε να χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, είναι η εταιρεία "Εργοδυναμική Πατρών ΑΤΕ" και υλοποιείται με έκπτωση 50,24%.
Το έργο της ολοκλήρωσης ξεκίνησε να υλοποιείται από το ΕΣΠΑ, από το πρόγραμμα της Περιφέρειας και συνεχίζεται από το νέο ΕΣΠΑ, από το οποίο και θα αντλήσει τις περισσότερες πιστώσεις.
Λίγο πριν την ολοκλήρωσή του, πάντως, υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από αγρότες της περιοχής,
καθώς δεν προβλέπονται παράδρομοι και δεν μπορούν να πάνε στα κτήματά τους.
Να υπενθυμίσουμε ότι ο νέος δρόμος Γαργαλιάνοι - Ρωμανού, μήκους 11.850 μέτρων, ξεκίνησε από το Γ’ ΚΠΣ και σύμφωνα με την αρχική προθεσμία έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από το 2009! Συνεχίστηκε στο ΕΣΠΑ, αλλά έμεινε στη μέση, καθώς διαλύθηκε η εργολαβία από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τη στιγμή που προχωρούσε με αργούς ρυθμούς και δεν είχαν ολοκληρωθεί οι απαλλοτριώσεις.
Γ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα