Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017

Ξεκινά «σκανάρισμα» στις δαπάνες των υπουργείων ενόψει τρίτης αξιολόγησης

Ξεκινά «σκανάρισμα» στις δαπάνες των υπουργείων ενόψει τρίτης αξιολόγησηςΔύο ειδικές ομάδες που αναλαμβάνουν τον έλεγχο και την αύξηση της αποτελεσματικότητας των δαπανών του κράτους, συστήνονται στο Γενικό Λογιστήριο.
Με απόφαση που υπογράφει ο Γενικού Γραμματέα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους κ. Κουτεντάκη, συγκροτείται μια επιτελική Ομάδα 14 στελεχών του υπουργείου Οικονομικών κι άλλη μία Ομάδα τεχνικής υποστήριξης από 26 υπαλλήλους.
Το έργο που θα αναλάβουν οι ομάδες αυτές του ΓΛΚ θα είναι:
- Ο συντονισμός των υπηρεσιών των εμπλεκόμενων υπουργείων και εποπτευόμενων φορέων για την επισκόπηση των δαπανών τους, με παροχή σχετικών κατευθύνσεων.
- Η συγκέντρωση και αποτίμηση των προτεινόμενων πολιτικών εξοικονόμησης πόρων ή αύξησης της αποτελεσματικότητας των δημόσιων δαπανών, με στόχο τη δημιουργία δημοσιονομικού περιθωρίου ώστε να ενισχυθούν οι δαπάνες σε τομείς με υψηλή κοινωνική αποτελεσματικότητα και να μειωθεί η φορολογική επιβάρυνση φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων με τρόπο διατηρήσιμο και χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η επίτευξη των

δημοσιονομικών στόχων πρωτογενών πλεονασμάτων.
- H δημιουργία δεικτών παρακολούθησης της αποτελεσματικότητας των δαπανών των Υπουργείων.
- H σύνταξη και υποβολή έκθεσης στον υπουργό και στον αναπληρωτή υπουργό

Οικονομικών, στην οποία θα εκτίθενται αναλυτικά οι εναλλακτικοί τρόποι επίτευξης των ποσοτικών στόχων της επισκόπησης δαπανών για το κάθε υπουργείο και τους εποπτευόμενους φορείς του.
Το πόρισμα αυτό θα πρέπει να είναι έτοιμο ως τις 30 Σεπτεμβρίου, καθώς όπως προβλέπει το επικαιροποιημένο μνημόνιο, αν προκύπτουν δημοσιονομικά οφέλη από το «σκανάρισμα» στις δαπάνες, θα πρέπει να εγγραφούν στον προϋπολογισμό του 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα