Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Η Καλαμάτα…βγάζει απόψε τα παπούτσια χορού

Η Καλαμάτα, από σήμερα το βράδυ, "βγάζει" για μία ακόμα χρονιά τα… παπούτσια του χορού και επιστρέφει στην καθημερινότητά της. Το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ εισέπραξε τα τελευταία χειροκροτήματα και δίνει ραντεβού και πάλι για του χρόνου.
Ο καιρός για αποτιμήσεις και κριτικές δεν έχει έρθει ακόμα, αλλά, φέτος, έχουμε την αίσθηση ότι το κοινό παρακολούθησε ενδιαφέρουσες παραστάσεις, με δυνατά κοινωνικά μηνύματα, και, η καλλιτεχνική διευθύντρια, Κατερίνα Κασιούμη, είχε τον απαραίτητο χρόνο να οργανώσει με επιτυχία το θεσμό της Καλαμάτας. Γιατί το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού είναι ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα σε πανελλαδικό επίπεδο και γιατί όχι σε ευρωπαϊκό.
Εδώ αξίζει να αναφέρουμε και την προχθεσινή πρωτοβουλία της κας Κασιούμη, να φέρει τους καλλιτέχνες να μιλήσουν για τις εμπειρίες τους στο Φεστιβάλ, αλλά και να γνωριστούν καλύτερα με το κοινό, μέσω της συνέντευξης τύπου. Οι εντυπώσεις τους ήταν θετικές και ενδιαφέρουσες τόσο για το θεσμό όσο και για την περιοχή και τους ανθρώπους της Καλαμάτας.
Γενικότερα, ο θεσμός παραμένει ένα μεγάλο δώρο για την Καλαμάτα. Η πόλη απέδειξε, για μια ακόμα φορά, ότι μπορεί να τα καταφέρει στις μεγάλες και πολύ απαιτητικές διοργανώσεις αλλά και να αξιοποιήσει την ευκαιρία ώστε να βρεθεί στο επίκεντρο του διεθνούς καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας έδωσε για πολλοστή φορά στην Καλαμάτα την ευκαιρία να αναδείξει τον σημαντικό σύγχρονο πολιτισμό της και προσέφερε την δυνατότητα να δικτυωθούν οι πολιτιστικοί φορείς της, με φορείς του εξωτερικού.
Ας ελπίσουμε ότι αυτή η δυναμική της Καλαμάτας ως προορισμός σύγχρονου πολιτισμού, ότι θα ενισχυθεί περαιτέρω και θα διατηρηθεί. Και όχι μόνο αυτό. Θα δώσει την αφορμή να γεννηθούν κι άλλα γεγονότα, εκδηλώσεις, τα οποία θα κάνουν την Καλαμάτα τοπόσημο πολιτισμού.


Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα