Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Τον Αύγουστο η καταβολή αναδρομικών σε 198.000 δικαιούχους επικουρικών συντάξεων

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, σε συνέντευξη του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» αναφέρει ότι τον Αύγουστο θα καταβληθούν τα αναδρομικά των επικουρικών συντάξεων σε 198.000 συνταξιούχους από παρακρατήσεις προηγούμενων ετών.
Είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση θα νομοθετήσει διατάξεις οι οποίες «απαλλάσσουν από αρκετές οφειλές, περιπτώσεις ασφαλισμένων που κακώς επιβαρύνονταν, γιατί το σύστημα όπως ήταν δομημένο «παρήγε» οφειλές».
Αναφορικά με τον επανυπολογισμό των επικουρικών συντάξεων, είπε ότι αν δεν είχε παρέμβει η κυβέρνηση, η εφαρμογή του νόμου Βρούτση «με τη ρήτρα μηδενικού

ελλείμματος θα είχε οδηγήσει σε οριζόντια περικοπή όλες τις καταβαλλόμενες επικουρικές κατά 57% έως σήμερα».
Ο κ. Πετρόπουλος είπε, στη συνέχεια, ότι με τον επανυπολογισμό η κυβέρνηση πέτυχε «να μην υπάρξει επίδραση στη συντριπτική πλειονότητα των επικουρικών συντάξεων» και να έχει επηρεαστεί «μόνο το 18% των καταβαλλόμενων επικουρικών».
Πρόσθεσε ότι με τον νέο τρόπο υπολογισμού «το ύψος αρκετών νέων επικουρικών είναι μεγαλύτερο» ενώ «ταυτόχρονα, είναι νομοθετικά συνδεδεμένες με τις θετικές προοπτικές της οικονομίας».
Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης ανέφερε ακόμα ότι ο επανυπολογισμός των καταβαλλόμενων συντάξεων δεν έχει οριστικοποιηθεί, ενώ με τα μέχρι τώρα στοιχεία «ο επανυπολογισμός αποδεικνύει ότι ένα μεγάλο μέρος -σχεδόν οι μισές συντάξεις- δεν έχει καμία μείωση».    Πηγή:ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα