Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Νέα παράταση στην αγωνία 21 συμβασιούχων-παρατασιούχων του Δήμου Τριφυλίας

Νέα παράταση στην αγωνία, αλλά και στην εργασία, είκοσι ενός συμβασιούχων-παρατασιούχων στην καθαριότητα του Δήμου Τριφυλίας δόθηκε χθες με την αναβολή της εκδίκασης της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας.
Η εκδίκαση αναβλήθηκε (ξανά) για τις 19 Σεπτεμβρίου με διατήρηση της προσωρινής διαταγής για την απασχόλησή τους στο Δήμο έως την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων.
Θυμίζεται ότι οι συμβασιούχοι-παρατασιούχοι του Δήμου Τριφυλίας «κέρδισαν» τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα και επέστρεψαν στην εργασία τους, καθώς ήταν θετική η δικαστική απόφαση που εξεδόθη και κοινοποιήθηκε στις 10 Απριλίου από το Δικαστήριο Κυπαρισσίας, όπου και είχαν προσφύγει.
Με την προσωρινή διαταγή, η οποία επιδόθηκε άμεσα στο Δήμο Τριφυλίας, οι συμβασιούχοι-παρατασιούχοι επέστρεψαν στην εργασία τους, στην υπηρεσία

καθαριότητας, έως την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που είχε οριστεί για τις 16 Μαΐου. Τότε αναβλήθηκε η εκδίκαση για χθες με προσωρινή διαταγή να παραμείνουν στην εργασία τους μέχρι τις 4 Ιουλίου.
Χθες δόθηκε και νέα αναβολή, με την εκδίκαση να ορίζεται για τις 19 Σεπτεμβρίου και να διατηρείται η προσωρινή διαταγή για τη συνέχιση της εργασίας τους έως την ημέρα εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων.
Σημειώνεται ότι για τις 6 Ιουνίου είχε οριστεί να συζητηθεί στο δικαστήριο η αγωγή των συμβασιούχων για τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε ΙΔΑΧ, η οποία αναβλήθηκε για τις αρχές του 2019.
Επισημαίνεται ότι οι συμβασιούχοι υπηρετούν στο Δήμο Τριφυλίας και προσφέρουν τις υπηρεσίες στην καθαριότητα από το 2015 αδιαλείπτως καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, και όπως τονίζουν, ζητούν την αναγνώριση του δικαιώματός τους στην εργασία.
Στο πλευρό των συμβασιούχων βρέθηκαν και χθες ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μεσσηνίας, Ευστράτιος Χρυσαφίδης και η εκπρόσωπος των εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μεσσηνίας και διευθύντρια Διεύθυνσης Διαχείρισης Απορριμμάτων, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος & Πρασίνου Δήμου Τριφυλίας.
Σε δηλώσεις του ο πληρεξούσιος δικηγόρος των εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου Τριφυλίας, Χαράλαμπος Μπουκουβάλας, επισήμανε: «Σήμερα (σ.σ. χθες), με αίτημα των εργαζομένων και αποδοχή – συναίνεση της νομικής εκπροσώπου του Δήμου, αναβλήθηκε η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων για 19 Σεπτεμβρίου του 2018. Ταυτόχρονα, η πρόεδρος του δικαστηρίου διατήρησε την προσωρινή διαταγή που είχε ήδη χορηγηθεί, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να εξακολουθούν να εργάζονται, να διατηρούν τη θέση εργασίας τους μέχρι και την ημερομηνία της δικασίμου. Η απόφαση αυτή, αλλά και η συναίνεση του Δήμου, κρίνονται ως πολύ θετικές. Αφενός μεν οι εργαζόμενοι θα εργάζονται και θα έχουν το μισθό τους, αφετέρου δε η πόλη και οι δημότες θα απολαμβάνουν των υπηρεσιών της καθαριότητας που μόνο αυτοί παρέχουν. Φαίνεται ότι και το δικαστήριο επιδεικνύει ευαισθησία, αλλά και ο Δήμος, από τη μεριά του αναγνωρίζει την ιδιαιτερότητα και την προσφορά, όπως και την κάλυψη των παγίων και διαρκών αναγκών εκ μέρους των εργαζομένων».

Του Ηλία Γιαννόπουλου  tharrosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα