Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Κυπαρισσία: «Γιατί δύο χρόνια δεν έχουν δοθεί άδειες για κατάληψη κοινόχρηστων χώρων;»

Σε διαμαρτυρία και κατάθεση αίτησης προς το δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας προχώρησαν επαγγελματίες της Κυπαρισσίας και του Καλού Νερού για διώξεις που υφίστανται οι ίδιοι και οι επιχειρήσεις τους σχετικά με άδειες κατάληψης κοινόχρηστων χώρων. Καίτοι έχουν αιτηθεί να τους χορηγηθούν εδώ και δύο – τουλάχιστον – χρόνια, από το Δήμο Τριφυλίας δεν έχει δοθεί καμία άδεια. Συνέπεια της μη έκδοσης άδειας είναι να βρίσκονται, χωρίς υπαιτιότητα και ευθύνη τους, αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμων, αλλά και με μηνυτήριες αναφορές και να σύρονται σε δικαστήρια.
Πριν από λίγες μέρες επαγγελματίες Κ.Υ.Ε. στο Καλό Νερό προσήχθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία, ύστερα από ελέγχους της Αστυνομίας και παρέμειναν επί ώρες στο Α.Τ. Τριφυλίας, ενώ αφέθηκαν ελεύθεροι έπειτα από εντολή της εισαγγελέως και εκκρεμεί σε βάρος τους δίκη. Το Σαββατοκύριακο στην Κυπαρισσία, ύστερα από ελέγχους της

Αστυνομίας, όσοι επαγγελματίες ελέγχθηκαν βρέθηκαν να μη διαθέτουν άδειες κατάληψης κοινόχρηστων χώρων. Άδειες τις οποίες δεν έχει χορηγήσει ο Δήμος Τριφυλίας, αν και από το Μάιο έχουν αιτηθεί εγγράφως και με επισυναπτόμενα όλα τα απαραίτητα νόμιμα δικαιολογητικά.
Χωρίς τις άδειες από το Δήμο είναι διαρκώς «εκτεθειμένοι» και σε κάθε έλεγχο που διενεργείται εμφανίζονται ως παραβάτες, αντιμετωπίζοντας χωρίς να φταίνε τις συνέπειες του νόμου.
Επαγγελματίες της περιοχής αισθάνονται ότι διώκονται άδικα και, μάλιστα, μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου. Όπως, δε, έλεγαν, περιμένουν εγγράφως απάντηση από το δήμαρχο στο σοβαρό ερώτημά τους «γιατί δεν τους έχουν δοθεί άδειες εδώ και δύο χρόνια», συμπληρώνοντας ότι από πέρυσι έχει τεθεί σε ισχύ ο Κανονισμός Κοινόχρηστων Χώρων του Δήμου Τριφυλίας, που είναι ουσιαστικά και πρακτικά το κανονιστικό πλαίσιο στη βάση του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, και ο Δήμος ήταν υποχρεωμένος να πράξει τα αυτονόητα και νόμιμα σύμφωνα με τις αρμοδιότητες και τις ευθύνες του.
Τόνιζαν επίσης ότι, ενώ έχουν κάνει αιτήσεις, δεν έχουν λάβει έγγραφη απάντηση από τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας και τον ίδιο το δήμαρχο.
Μετά την κατάθεση αίτησης στο Πρωτόκολλο του Δήμου, αντιπροσωπεία επαγγελματιών συναντήθηκε με τον κ. Κατσίβελα στο γραφείο του, τονίζοντάς του τις διώξεις που άδικα υφίστανται και ζητώντας του εξηγήσεις και απαντήσεις στο γιατί ο Δήμος δεν τους έχει δώσει άδειες εδώ και δύο χρόνια.
Σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της συζήτησης που είχαν επαγγελματίες με τον κ. Κατσίβελα, ο Κώστας Παντελής επισήμανε: «Μαζευτήκαμε στο χώρο του Δημαρχείου περισσότεροι από 30 επαγγελματίες που μας αφορά το ζήτημα των κοινοχρήστων χώρων. Είναι ένα θέμα το οποίο έχει δημιουργήσει έντονους προβληματισμούς, γιατί δύο χρόνια έχει αποστασιοποιηθεί ο Δήμος. Ήρθαμε σε συνάντηση σήμερα με το δήμαρχο. Έχουμε καταθέσει όλοι οι επαγγελματίες, εδώ και δύο χρόνια, τους φακέλους – ο καθένας ξεχωριστά για την επιχείρησή του – για την τακτοποίηση του θέματος, για να μας δοθούν άδειες. Παρ’ όλα αυτά, δύο χρόνια τώρα δεν έχει λυθεί το ζήτημα και έχουμε δικαστήρια σε βάρος μας τα οποία “τρέχουν” και γι’ αυτό άμεσα μας θίγει και μας επείγει να λυθεί το θέμα, να πάρουμε τις άδειές μας. Ήρθαμε σε συνάντηση σήμερα με τον κ. Κατσίβελα και του ζητήσαμε γραπτώς απάντηση ποιος είναι ο υπεύθυνος που δεν έχουμε πάρει τις άδειες δύο χρόνια και εάν θα επιλυθεί το θέμα. Μας απάντησε ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα κληθούμε για τις άδειες και ότι το θέμα λύθηκε και ότι όλα καλά. Περιμένουμε…».
Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς λύθηκε το θέμα, σύμφωνα με όσα τους είπε ο κ. Κατσίβελας, σημείωσε: «Όταν εμείς νόμιμα καταθέτουμε το φάκελο με βάση σχέδιο και ό,τι έχει ζητηθεί απ’ το Δήμο, ο Δήμος παράλληλα απ’ την τεχνική του υπηρεσία κρίνει ότι εμείς αυτό το οποίο ζητάμε είναι νόμιμο και ακολουθείται η διαδικασία για τη χορήγηση της άδειας άμεσα». Του Ηλία Γιαννόπουλου tharrosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα