Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2018

Και στη Μεσσηνία δρούσε η εγκληματική οργάνωση που έκλεβε ρεύμα

Εξαρθρώθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Ναυπακτίας
Και στη Μεσσηνία είχε επεκταθεί η δράση του κυκλώματος που έκλεβε ρεύμα σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας με διάφορους τρόπους.
Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Αστυνομία, οι 6 Έλληνες, ηλικίας 32, 38, 39, 47, 48 και 55 ετών, που συνελήφθησαν στο Μεσολόγγι, στο Αγρίνιο και στην Αθήνα, είχαν εμπλακεί σε συνολικά 90 περιπτώσεις κλοπής ρεύματος από τον Δεκέμβριο του 2017 έως και χθες στην Αιτωλοακαρνανία, στην Αχαΐα, στην Άρτα, στην Θεσπρωτία, στα Ιωάννινα, στη Μεσσηνία, στην Κορινθία και στην Αττική.
Η μέθοδος
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για συμμετοχή σε

εγκληματική οργάνωση, διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, απάτη και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Επίσης, συνελήφθησαν ακόμη 12 δράστες, ηλικίας από 31 έως 50 ετών, σε βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί δικογραφία για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος.
Ένας 47χρονος που κατηγορείται ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιούσε σε καταστήματα και σπίτια, κλοπές ηλεκτρικού ρεύματος με τις εξής μεθόδους:
Παραβίαζε τον μετρητή ηλεκτρικής ενέργειας και στη συνέχεια ρύθμιζε αυτόν στον επιθυμητό αριθμό κιλοβατόρων, ενώ έπειτα τον επανασφράγιζε με γνήσιες σφραγίδες, τις οποίες προμηθευόταν από τον 48χρονο και τον 32χρονο, συνεργούς του, οι οποίοι ήταν εργαζόμενοι σε εταιρεία που ήταν εξωτερικός συνεργάτης του ΔΕΔΔΗΕ.
Παραβίαζε τον μετρητή ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ στη συνέχεια τοποθετούσε σε αυτόν ειδικό εξάρτημα, ώστε να καταγράφονται πολύ λιγότερες κιλοβατώρες από αυτές που καταναλώνονταν.
Στις περιπτώσεις που είχε πραγματοποιηθεί διακοπή της ηλεκτροδότησης από τον ΔΕΔΔΗΕ, προέβαινε είτε στην παράνομη επανασύνδεση του μετρητή, είτε στην απευθείας σύνδεση της οικίας στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ ή ακόμη και σε κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος από γειτονικές πολυκατοικίες.
Σε περιπτώσεις που ο ιδιοκτήτης του ακινήτου δεν είχε την δυνατότητα πληρωμής συσσωρευμένων οφειλών, ο 47χρονος μαζί με τον 39χρονο και τον 55χρονο σχημάτιζαν νέους φακέλους πελάτη, με τους οποίους πραγματοποιούσαν μεταφορά της σύνδεσης σε ιδιωτικό πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας, στον οποίο υπέβαλλαν μεταξύ άλλων και ψευδή υπεύθυνη δήλωση για μη οφειλή στον προηγούμενο πάροχο.
Ζημιά μισού εκατομμυρίου
Σε ότι αφορά τον 38χρονο, λάμβανε από τους ιδιοκτήτες ακινήτων την αμοιβή του κατηγορούμενου ως αρχηγού της οργάνωσης, ενώ πραγματοποιούσε και μεταφορές ηλεκτρολογικών σχεδίων.
Σε έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αυτοκίνητο, ένα ταξί και ένα αγροτικό αυτοκίνητο, πλήθος κινητών τηλεφώνων, πλήθος σφραγίδων του ΔΕΔΔΗΕ από μετρητές, φάκελοι με στοιχεία συνδέσεων ιδιοκτητών ακινήτων και δυο φορητοί υπολογιστές.
Η ζημιά που προκλήθηκε στο ΔΕΔΔΗΕ ξεπερνά τις 500.000 ευρώ, ενώ το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες από την δράση τους ξεπερνά τις 200.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.
Της Βίκυς Βετουλάκη tharrosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα