Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Τελευταίο αντίο στον Σωκράτη Σ. Κόκκαλη

Μέσα σε κλίμα ανείπωτης οδύνης η οικογένεια, οι συγγενείς, οι φίλοι αλλά και πλήθος κόσμου είπαν το τελευταίο αντίο στον Σωκράτη Σ. Κόκκαλη που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή το περασμένο Σάββατο σε ηλικία μόλις 34 ετών, κατά τη διάρκεια του επαγγελματικού ταξιδιού στο Κλίβελαντ των ΗΠΑ.
Bουβός πόνος και απέραντη θλίψη στην Μητρόπολη Αθηνών όπου εψάλη η εξόδιος ακολουθία. Από νωρίς στο ναό πήγε πλήθος κόσμου για να συμπαρασταθεί στην οικογένειά του, τους γονείς του Σωκράτη και Ελένη Κόκκαλη και τα αδέλφια του Πέτρο και Κωνσταντίνο Κόκκαλη και Δημήτρη Θεοδωρίδη. Την εξόδιο ακολουθία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
Πολιτικοί, επιχειρηματίες, παράγοντες της κοινωνικής, πνευματικής, αθλητικής ζωής του

τόπου και εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις Κόκκαλη αποχαιρέτησαν τον 34χρονο Σωκράτη Σ. Κόκκαλη.
Η ταφή στο Α' Νεκροταφείο έγινε με επιθυμία της οικογένειας σε στενό οικογενειακό κύκλο.
Ο συγκλονιστικός επικήδειος από τα αδέλφια του
Με οδύνη, αγάπη, ειλικρίνεια, ομοψυχία, η οικογένεια τον αποχαιρέτησε.
Τρεις ήταν οι επικήδειοι που εκφωνήθηκαν: Αγαπημένοι φίλοι του εκλιπόντος διηγήθηκαν ιστορίες από την κοινή τους πορεία που ανακόπηκε πρόωρα και ο αδελφός του Ντίνος, εκφώνησε τον συγκλονιστικό επικήδειο από μέρους όλων των αδελφών:
«Βιάστηκες να έρθεις στη ζωή και βιάστηκες να φύγεις. Βιαζόσουν Τάτη πάντα, βιαζόσουν γιατί ήξερες πόσα πολλά είχες να δώσεις. Έφερες τόσο πλούτο στη ζωή μας και τώρα πια θα στερηθούμε για πάντα αυτή σου τη λάμψη, το απίθανο φως που σκόρπιζε το χαμόγελο σου. Αυτό το χαμόγελο που από την πρώτη στιγμή κέρδιζε όποιον σε γνώριζε. Ένα χαμόγελο γεμάτο καλοσύνη, ευγένεια και αγάπη, ένα χαμόγελο που χάριζε ελπίδα. Ο κατάξανθος μπέμπης με το ευρύ κούτελο και τα πλούσια μάγουλα, που γελούσε πιο πολύ από όσο έκλαιγε, εξελίχθηκε σε ένα πανέξυπνο αγόρι με τεράστια καρδιά που έδινε χαρά σε όποιον ήταν γύρω του και αργότερα σε έναν άντρα μοναδικό, που ήθελε να αλλάξει τον κόσμο, έβλεπε έναν κόσμο πιο αυθεντικό, πιο αποτελεσματικό, πιο δίκαιο. Και όσοι σε ξέραμε Τάτη, πιστεύαμε ότι δεν υπήρχαν όρια στο τι μπορείς να καταφέρεις.
Παρότι ήσουν ο μικρότερος αδελφός τώρα έγινες για εμάς ο μεγαλύτερος οδηγός.
Να μάθουμε τι θα πει πραγματικά ανιδιοτελή αγάπη.
Να μάθουμε πως δεν πρέπει να κρίνουμε τους άλλους, όχι για να μην κριθούμε, αλλά γιατί κανείς δεν είναι τέλειος
Από όλα αυτά που μας προσέφεραν οι γονείς μας το σημαντικότερο ήταν που μας έκαναν τόσο δεμένους μεταξύ μας. Όλα αυτά τα χρόνια περάσαμε τα πάντα μαζί, χαρές, λύπες, αρρώστιες, γιορτές, επιτυχίες και αποτυχίες, όνειρα και απογοητεύσεις. Σήμερα καλούμαστε να σε αποχαιρετήσουμε, μα αυτό δεν θα γίνει, γιατί απλά θα είσαι για πάντα δίπλα μας, θα είσαι για πάντα μέσα μας. Είναι τόσες οι αναμνήσεις και οι εικόνες που θα τις αναπολούμε διαρκώς, θα γελάμε, θα κλαίμε, θα συζητάμε, αλλά θα είσαι για πάντα εκεί. Σε κάθε μας βήμα θα ξέρουμε ότι μας παρακολουθείς, μας προσέχεις, γελάς μαζί μας και μας σκεπάζεις με την αγάπη σου όπως έκανες πάντα.
Η μοίρα μας έδωσε την ευλογία να σε έχουμε δίπλα μας για 34 χρόνια και η μοίρα ξαφνικά σε παίρνει από κοντά μας. Ένας αφόρητος πόνος μας πνίγει όλους, μα έρχεται στο μυαλό μας η μορφή σου, αυτό το λαμπερό χαμόγελο και μας δίνει δύναμη, μας γεμίζει όπως πάντα ελπίδα. Ξέρουμε τι ήθελες πάντα από εμάς και τι θέλεις τώρα. Να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τους γονείς μας που τους λάτρευες, να προσέχουμε τις οικογένειες μας που αγκάλιασες με τον πιο στοργικό τρόπο, να είμαστε ενωμένοι σαν γροθιά και να πάμε τον κόσμο μπροστά. Να είσαι σίγουρος ότι θα γίνει!
Και εμείς θα σε έχουμε στο μυαλό μας να χαμογελάς και θα διηγούμαστε ιστορίες σου στα παιδιά μας, καμαρώνοντας για τον καλύτερο αδελφό του κόσμου». .
Η οικογένεια Κόκκαλη, με ανακοίνωσή της «ευχαριστεί θερμά για το μεγάλο και συγκινητικό κύμα συμπαράστασης» στο πένθος της για το θάνατο του Σωκράτη Σ. Κόκκαλη. Η έκφραση της αγάπης από το οικογενειακό, το στενό και ευρύτερο φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον, καθώς και τα μηνύματα από όλη την κοινωνία μας δίνουν δύναμη τη δύσκολη αυτή ώρα και τιμούν την προσωπικότητα και τη μνήμη του αγαπημένου μας γιου και αδερφού».






Η ηλεκτρονική σελίδα συλλυπητηρίων είναι: www.kokkalisfoundation.gr
Ο Σωκράτης Σ. Κόκκαλης ήταν ο μικρότερος από τους δύο γιούς του Σωκράτη Π. Κόκκαλη από τον γάμο του με την Ελένη Κόκκαλη. Ο Σωκράτης Σ. Κόκκαλης αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών κατόπιν ολοκλήρωσε τις σπουδές του στις Διεθνείς Σχέσεις στο Boston University στη Βοστώνη των ΗΠΑ.
Άρχισε να εργάζεται στις οικογενειακές επιχειρήσεις, ενώ κατείχε τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου του Ομίλου Intralot.
Πριν αναλάβει τη θέση αυτή, το 2010 είχε την ευθύνη του Business Development Manager στην INTRALOT Interactive, ενώ προηγουμένως είχε προσφέρει τις υπηρεσίες του ως στέλεχος του εμπορικού τμήματος της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Το 2009 εκλέχθηκε μη εκτελεστικό μέλος στο ΔΣ της εταιρείας INTRAKAT. Ήταν μέλος του ΔΣ του οικογενειακού Ιδρύματος Κόκκαλη προς τιμή του παππού Πέτρου Κόκκαλη thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα