Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Κατονομάστηκε το ζευγάρι που μάλλον δηλητηριάστηκε στη νότια Αγγλία

AP Photo/Matt Dunham 
Το πρωί είχε κληθεί ασθενοφόρο λόγω απώλειας αισθήσεων της 44χρονης και αργότερα στην ημέρα ακολούθησε νέα κλήση για έντονη αδιαθεσία του 45χρονου. 
Τοπικές πηγές κατονόμασαν το ζευγάρι που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά από υποπτεύομενη δηλητηρίαση στο Σόλσμπερι της νότιας Αγγλίας ως τους Βρετανούς Τσάρλι Ρόουλι και Ντων Στέρτζες.  
Ο 45χρονος κ. Ρόουλι και η 44χρονη κα Στέρτζες βρέθηκαν το Σάββατο έχοντας χάσει τις αισθήσεις τους στην κατοικία τους σε νεόδμητο συγκρότημα στα νότια της κωμόπολης, μόλις 12 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου είχαν βρεθεί σε ανάλογη κατάσταση ο Σεργκέι και η Γιούλια Σκριπάλ στις 4 Μαρτίου.


Το πρωί είχε κληθεί ασθενοφόρο λόγω απώλειας αισθήσεων της 44χρονης και αργότερα στην ημέρα ακολούθησε νέα κλήση για έντονη αδιαθεσία του 45χρονου.

Αμφότεροι φέρονται να είχαν παραστεί νωρίτερα την ίδια μέρα σε εκδήλωση της τοπικής κοινότητας στην εκκλησία της περιοχής. Κανένας άλλος από τους παρευρεθέντες εκεί δεν έχει εμφανίσει κάποια αδιαθεσία.

Αρχικά θεωρήθηκε ότι είχαν κάνει χρήση νοθευμένων ναρκωτικών ουσιών, ωστόσο πλέον το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως «μείζον», καθώς οι γιατροί μιλούν για έκθεση του ζευγαριού σε απροσδιόριστη ουσία.

Πιστεύεται ότι έπεσαν θύματα εσκεμμένης ή ακούσιας δηλητηρίασης και δείγματα της ουσίας που έχει ανιχνευθεί στον οργανισμό τους φέρονται να έχουν σταλεί στο προηγμένο χημικό εργαστήριο του Υπουργείου Άμυνας στο κοντινό Πόρτον Ντάουν.

Οι έρευνες συνεχίζονται με συμμετοχή της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Τουλάχιστον πέντε σημεία στο Έιμσμπερι και στο Σόλσμπερι έχουν αποκλειστεί για προληπτικούς λόγους.

Ο άνδρας και η γυναίκα, αμφότεροι ηλικίας περίπου 40 ετών, νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο Περιφερειακό Νοσοκομείο του Σόλσμπερι.

Η υπόθεση θυμίζει έντονα την περίπτωση του Σεργκέι και της Γιούλια Σκριπάλ στο Σόλσμπερι, οι οποίοι είχαν πέσει θύματα δηλητηρίασης με νευροτοξικό παράγοντα της οικογένειας νόβιτσοκ, επίθεση για την οποία οι Βρετανοί έχουν κατηγορήσει τη Ρωσία.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει για προληπτικούς λόγους κάποια σημεία τόσο στο Έιμσμπερι όσο και στο Σόλσμπερι, εκεί όπου πιστεύεται ότι είχε βρεθεί το ζευγάρι τις ώρες πριν από τη δηλητηρίαση.

Όπως σημείωσε τοπικός αστυνομικός εκπρόσωπος, οι αρχές κρατούν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το τι έχει συμβεί.

Η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας Αγγλίας δήλωσε ότι για την ώρα δεν προκύπτουν στοιχεία με βάση τα οποία να συντρέχει λόγος ανησυχίας για το ευρύ κοινό.                                      Θανάσης Γκαβός - Λονδίνο Πηγή:skai







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα